HET ENGELS VAN THAISE LERAREN BLIJFT ABOMINABEL

0
131

~HOU JIJ ZE DOM, HOU IK ZE ARM~

(Zegt de directeur tegen de pastoor)


BANGKOK:- Het onderwijs in Thailand is en blijft een lachertje, en dat moet blijven. Dat vindt het comité voor onderwijzers. Goede kennis van de Engelse taal zal niet in het curriculum opgenomen worden.“We hebben dit besluit genomen, omdat de meeste deelnemers aan het forum voor kwaliteitseisen in het onderwijs (TQF) het plan te ambitieus vinden om alle universitaire (!) onderwijs studenten Engels te laten leren zegt voorzitter van het comité Rathakorn Kidkan.

“Er is serieuze twijfel dat sommige studenten dat niet aan kunnen, als het niveau van Engels verhoogd wordt,’ zegt hij. Rathakorn is ook voorzitter van de raad van decanen van Rajabhat “universiteit”.

Er wordt in eerste instantie voorgesteld dat de TQF gaat eisen dat universitair afgestudeerden die Engels niet als een van de hoofdvakken gekozen hebben alleen bevoegdheid krijgen om op lager niveau les te geven. Studenten die dat wel doen studeren af met een diploma dat recht geeft op onderwijs doceren in de bovenbouw.

Rathakorn zegt dat de meeste studenten op de lerarenopleiding nauwelijks in staat zijn om te slagen op het allerlaagste niveau van Engels. (B. Botje heeft gedoceerd aan Rajabhat universiteit, en kan dat uit eigen ervaring bevestigen. Het niveau is lager dan MAVO 3.)

“Daarom hebben de meeste comité leden besloten om de lat laag te laten liggen en de kwaliteitseisen van het onderwijs niet aan te passen.”

Rathakorn heeft het onderwerp al ter sprake gebracht op het ministerie van onderwijs. Er is daar besloten dat Engels inderdaad belangrijk is, maar verder gaat het niet.

“Wij zullen Engelse taal examens houden volgens de richtlijnen van het ministerie,” zegt Rathakorn. Sterker nog, het comité verlaagd zelfs de kwaliteitseisen een stapje zowel voor studenten de Engels als bijvak en als hoofdvak hebben.

“We gaan een duidelijk plan maken om de kwaliteit van de lerarenopleiding te verbeteren,’ liegt Rathakorn. Verschillende universiteiten stellen veel hogere eisen aan hun promovendi. Onder andere Mahidol, Rangsit en Kasetsart universiteiten eisen dat hun promovendi voldoen aan internationale eisen voor afgestudeerden.

Maar Rajabhat was een spinazie academie, is een spinazie academie en wil graag spinazie academie blijven.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje
Bron:The Nation