HET EERSTE SPECIALE ZIEKENHUIS VOOR OUDEREN ZAL DIT NAJAAR DOOR DE BMA IN BANGKOK GEDEELTELIJK WORDEN GEOPEND

0
122

~GÉÉN DING BETERT DOOR OUDERDOM~

(Alles verslijt door de ouderdom)


BANGKOK:- Het eerste ziekenhuis voor ouderen, geleid door de Metropolitan Administration van Bangkok, zal later dit jaar gedeeltelijk worden geopend, zo verkondigde vandaag de plv. van de BMA, gouverneur Thaweesak Lertpraphan.

Gouverneur Thaweesak sprak vandaag met verslaggevers na het inspecteren van de voortgang van de bouw van het ziekenhuis in het Bang Khun Thien-district.

Hij vertelde dat de totale constructie nu 93.29 procent gereed was.

De constructie wordt in zes delen uitgevoerd. De eerste, het hoofdgebouw met het medisch centrum of gebouw 1, dat vijf verdiepingen plus een ondergrondse vloer zal hebben, vordert snel.

Het intramurale gebouw (gebouw 2), met 7 verdiepingen en een dakgedeelte in de buurt van een grote vijver, is voor 93,94% gereed.

Het derde deel, het revalidatiecomplex voor ouderen, dat acht huizen en een multifunctioneel gebouw (gebouw 3) omvat, is voor 78,28 procent voltooid.

Het vierde, het pension voor personeel, inclusief het servicebureau (gebouw 4) en een driehoekig gebouw met 7 verdiepingen plus een ondergrondse verdieping, is voor 95,23% afgewerkt.

Het vijfde gebouw, dat zal worden gebruikt voor de opslag van medische gassen en afval, is 98,22 procent voltooid, terwijl het laatste deel, dat betrekking heeft op de aanleg van wegen rond het gebouw, voor 67,85 procent voltooid is.

Thaweesak zei dat de bouw rond half augustus gereed zal zijn terwijl de medische diensten eind dit jaar gedeeltelijk operatief zullen zijn.

Voorts vertelde hij dat de BMA nog personeel moet aanwerven voor uitgebreide ouderenzorg in het nieuwe ziekenhuis en voegde eraan toe dat de afdeling Openbare Werken van de overheid de opdracht heeft gekregen om de constructie te monitoren zodat de werken volgens het schema worden uitgevoerd.

Volgens het ministerie van ouderen, ministerie van Sociale Ontwikkeling en Human Security (MSO), bedroeg het aantal mensen van 60 jaar en ouder in Thailand in 2018 ongeveer 10,67 miljoen van de totale bevolking van 66,4 miljoen.

Alleen al in Bangkok zijn er 1,02 miljoen ouderen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation