HET BEFAAMDE GAGGAN IS HET BESTE RESTAURANT IN HÉÉL ZUID-OOST AZIË

0
132

~LANG GEWACHT EN STIL GEZWEGEN, NOOIT GEDACHT EN TOCH GEKREGEN~

(Geduldig wachten wordt beloond, dan komt alles goed)


SINGAPORE:- De sterren uit de hele culinaire wereld kwamen deze week samen voor “The World’s 50 Best Restaurants awards”, deze prestigieuze prijsuitreiking werd gehouden in het Marina Bay Sands Hotel in Singapore.

De prijsuitreiking, die voor het eerst in Azië werd georganiseerd, vertoonde 26 landen van vijf continenten die geëerd werden met een plaatsje op de lijst, maar begint met de aankondiging van een nieuw nummer 1, restaurant Mirazurmin Menton, Frankrijk.

De chef-kok van Mirazur, Mauro Colagreco betrad het podium en ontving dubbele onderscheidingen voor eenheid en multiculturalisme voor zijn restaurant en ging naar huis met de toekenningen van “The World’s Best Restaurant 2019” en “The Best Restaurant in Europa 2019”.

Restaurant Mirazur tikte restaurant Osteria Francescana uit Modena in Italië, van de eerste plaats om in de top drie van beste restaurants terecht te komen.

“Het voelt ongelooflijk en ik heb geen woorden om uit te leggen hoe ik me voel. Voor mijn team om deze prijs te behalen, is het iets speciaals. Om een ​​keuken zonder grenzen te begrijpen, gaat het om liefde en respect “, zegt chef-kok Colagreco. Het is een heftig heel jaar geweest voor de Italiaans-Argentijnse chef-kok.

Daarmee is aangesloten bij de top drie van Noma op de nieuwe locatie (nr. 2) in Kopenhagen, Denemarken en Asador Etxebarri (nr. 3) in Atxondo, Spanje.

De hoogste inzending voor een restaurant in Azië was de Gaggan in Bangkok, die de vierde plaats pakte, een stijging van de vijfde plaats van vorig jaar en ook de titel van het beste restaurant in Azië binnenhaalde. Een ander restaurant uit Bangkok kwam nu ook in de lijst van ’s werelds 50 beste restaurant en dan gaat het om restaurant Suhring op de 45e plaats.

De Odette uit Singapore, die de nummer 1-plaats bekleedt op de 50 beste restaurantlijst van Azië, werd geplaatst op nummer 18. De restaurant uit Hong Kong debuteerde van nummer 41 en was daarmee het eerste Chinese restaurant dat op deze befaamde lijst voorkomt.

Alain Passard uit Arpège in Parijs, Frankrijk (nr. 8), won de Chefs ‘Choice Award, die op’ s werelds leidende chef-koks op de lijst voorkwam en toegekend wordt aan een chef-kok die een belangrijke invloed heeft gehad op de culinaire wereld in het afgelopen jaar.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: theworldsbest
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: theworldsbest