HET ADEMEN GAAT IN BANGKOK GELUKKIG WAT MAKKELIJKER MAAR DE STAD IS ER NOG LANG NIET!

0
239

~BETER EEN KWAAD BEEN ALS GEEN~

(Je moet van twee kwaden het minst slechte kiezen)


BANGKOK:- De luchtvervuilingssituatie in Groot-Bangkok is sinds gistermiddag aan het verbeteren, de sensoren in alle gebieden melden dat de PM2,5 deeltjes weer veilig niveau bereikt hadden.

De afdeling Pollution Control (PCD) plaatste om 07:00 uur de waarden tussen 24 en 46 microgram PM2,5 per kubieke meter lucht. De veilige limiet is 50.

De afdeling voorspelde vandaag wel een lichte toename van de vervuiling, maar nog steeds binnen de veiligheidslimiet.

Rama II Road in Muang Samut Sakhon, één van de beroerdste gebieden in de buurt, liet gistermiddag een resultaat van 33 microgram zien, zaterdag was dat nog 36 op zaterdag en vrijdag 81.

De Kanchanapisek Road in de wijk Bang Khun Thien in Bangkok citeerde 46 microgram, een daling van 52 op zaterdag en 77 op de vrijdag.

De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) en andere instanties organiseerden “Big Cleaning Day” om het stof op Rama III Road neer te halen, door met kleine vliegtuigen te vleugen die water sproeiden en een mobiel medisch team dat mensen gratis check-ups gaf

De BMA zorgde ook voor kunstmatige regenvluchten boven Chatuchak, Lat Phrao en Phayathai, terwijl de verkeerspolitie meerdere controleposten bemandte op zoek naar voertuigen die zwarte uitlaatgassen uitspuwden.

Terwijl 50 districten van Bangkok volgens de volksgezondheidswet tot “hinderlijke probleembeheersgebieden” werden verklaard, werden daar om meer drastische maatregelen genomen om verontreiniging tegen gaan, het Samut Sakhon ondernam echter geen actie.

In plaats daarvan werd de samenwerking van de transport- en industriesectoren gezocht om de productie met 30 procent te verminderen, zei hij, en de politie stelde controlepunten in om de motoruitlaat te controlerenOngeveer 40 fabrieken zijn verordend om van 31 januari tot 6 februari te sluiten.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: FM91 Trafficpro
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation