HET AANTAL VERKEERSSLACHTOFFERS STIJGT VERDER NU DE VAKANTIEGANGERS IN THAILAND WEER AAN HET WERK GAAN

0
289

~BREAKING NEWS~


BANGKOK:- Deze jaarlijkse nieuwjaarsvakantie heeft een nieuwe stijging van het aantal verkeersdoden op het geweten hoewel het aantal ongevallen en gewonden vorig jaar nog steeds lager ligt.

Nu er gisteren zes dagen van de zeven gevaarlijke dagen zijn verlopen en daarbij 410 mensen het leven lieten bij deze verkeersslachting, een rekensom leert dat er dit jaar een stijging is van 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus het verkeersveiligheidscentrum dat deze situatie in kaart brengt.

Maar er is ook een positieve noot te bespeuren, het aantal ongevallen was licht gedaald, namelijk met 0,9%, tot 3.425 en het aantal gewonden daalde met 2,4% tot 3.516.
De periode van zeven dagen begon op 27 december en eindigt op woensdagavond. De definitieve statistieken zullen donderdag worden vrijgegeven.

De provincie Nakhon Ratchasima heeft de hoogste totale dodentol van 24 levens, terwijl Nakhon Si Thammarat de meeste ongevallen had, 109 stuks en met 127 de meeste gerapporteerde gewonden.

Een van de ergste ongelukken was een crash waarbij een personenauto en een pick-up in het district Phimsai van Nakhon Ratchasima afgelopen dinsdag betrokken waren, daarbij werd het leven van alle vijf mensen geeist , zij kwamen van een ceremonie in een nabijgelegen tempel en waren op naar hun woonplaats Bangkok.

De gouverneur van Nakhon Ratchasima, khun Wichien Chantharanothai, riep vandaag op tot strengere wetshandhaving om het aantal ongevallen te verminderen met feestgangers die na de vakantie terugkeren naar hun woonplaats.

Rijden onder invloed werd nog steeds gezien als de belangrijkste oorzaak van ongelukken, gevolgd door te hard rijden, terwijl het merendeel van de ongelukken motorfietsen betreft, zoals in de afgelopen jaren, volgens het verkeersveiligheidscentrum.

Luitenant Somsak Somrak, hoofd van het Directoraat van Burgerzaken, verklaarde in een bericht dat alle provincies uitdrukkelijk waren geïnstrueerd om automobilisten te controleren op alcohol- en drugsgebruik om deze onverlaten van de weg te krijgen.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post