HET AANTAL HIV INFECTIES NEEMT IN THAILAND AANZIENLIJK AF

0
498

~DAT KLINKT ALS MUZIEK IN MIJN OREN~

(Dat is prettig om te horen, meestal een goed bericht)


BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat het aantal nieuw gemelde hiv-infecties vorig jaar significant is gedaald tot ongeveer 5.000 gevalen vergeleken met 15.000 slechts een paar jaar geleden.

Het ministerie van Volksgezondheid maakte ook bekend ook dat 55 procent van de hiv-dragers jonger is dan 25 en dat 40 procent homoseksuelen en transseksuelen waren die door deze infectie waren getroffen.

Mr. Thomas Davin, vertegenwoordiger van Unicef ​​in Thailand, voegde toe: In een enquête onder tieners wist de helft niet hoe ze zichzelf tegen het HIV- virus moesten beschermen.

Mr. Thomas Davin schrijft deze onwetendheid toe aan de in Thailand geldende taboes, op bijna alle scholen is er geen seksuele voorlichting en worden de onderwerpen seks, anticonceptie en bescherming tegen infecties niet door de ouders behandeld.

Voor jonge mensen en homoseksuelen die met HIV moeten leven, heeft het ministerie nu de online kliniek “Lovecare YNSM” geopend. In tien jaar tijd wil Thailand de infectie hebben verslagen.

Informatie en bron:
Foto’s: PhotoStock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Der-farang