DRIE INZITTENDEN VLIEGTUIGJE OVERLEVEN CRASH TIJDENS HET REGEN OPWEKKEN IN RIJSTVELD IN NAKON SAWAN

0
160

~ERGENS OVER VALLEN~

(zich een probleem aantrekken)


NAKHON SAWAN:-  Een helikopter werkzaam voor het koninklijke regenmakers departement heeft een noodlanding moeten maken in de provincie Nakhon Sawan tijdens een oefenvlucht.De 3 inzittenden, de piloot, co-piloot en mecanicien liepen daarbij lichte verwondingen op, nadat hun helikopter neerstortte in een leeg rijstveld en in brand vloog. Reddingswerkers waren snel ter plaatse en blusten de brand.

Het departement zegt dat de helikopter problemen met de motor kreeg tijdens de oefenvlucht, maar de piloot wist het toestel te landen in het veld. Een brandstoftank raakte daarbij lek, en daarna vloog de brandstof in brand.

De regemakers hebben verschillende vliegtuigen en helikopters in de lucht die de wolken zaaien om het te laten regenen. Dat zou de luchtvervuiling iets verminderen.

De gemeentepolitie van Bangkok en de particuliere sector hebben samen water kanonnen geïnstalleerd op 12 bruggen in Bangkok om meer water te vernevelen in de hoop daarmee het luchtvervuilingsprobleem iets te verminderen.

Volgens pol. ltn-gen.Sutthipon Wongpin zou dat het PM2.5 niveau met 20% naar beneden moeten brengen. Hij was er zeker van dat de waternevel geen gevolgen heeft voor voertuigen op de bruggen.

De bruggen waar de water vernevelaars geïnstalleerd worden zijn: de Rama VI, Krung Thon, Rama III, Rama VIII, Pin Klao, Memorial, King Mongkut, Taksin, Krung Thep, Rama IX en Bhumibol bruggen.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Centraal Thailand
Bron: Thai PBS World