Home Algemeen HAMSTEREN!!!! HET GOEDKOOPSTE PAKJE SIGARETTEN GAAT IN OKTOBER 93 BAHT KOSTEN

HAMSTEREN!!!! HET GOEDKOOPSTE PAKJE SIGARETTEN GAAT IN OKTOBER 93 BAHT KOSTEN

0
HAMSTEREN!!!! HET GOEDKOOPSTE PAKJE SIGARETTEN GAAT IN OKTOBER 93 BAHT KOSTEN

~EEN TEVREDEN ROKER IS GEEN ONRUSTSTOKER~

(slogan van de tabaksindustrie , tot lijfspreuk verheven van de provo- en hippiebeweging in de jaren zestig)


THAILAND:- De dagen dat u Thaise sigaretten kunt roken voor 60 baht, zullen snel voorbij zijn, want alle goedkope merken door het Thai Tobacco Monopoly geproduceerd zullen vanaf oktober ten minste 93 baht zijn.

Dat betekent dat de rokers een 33 baht per pakjes moeten gaan ophoesten, en wel bij vijf merken in tien categorieën.

Maar de sigaretten die momenteel in de buurt van de 90 baht liggen, zullen waarschijnlijk ook in prijs stijgen, maar daar is nog een definitief uitsluitsel over bekend.

De directeur van de TTM, khun Daonoi Suthiniphaphan vertelde dat dit de weg vrijmaakte voor 100 baht per pakje Thaise sigaretten.

Hij verdedigde de verhoging door te zeggen dat dit was om de TTM-winst te verhogen, maar de nieuwe prijzen zijn slechts in overeenstemming met de nieuwe accijnstarieven van de staat gebracht, wat betekent dat de prijzen met 40% gaan stijgen.

Het pakje “coole” sigaretten dat onlangs voor de prijs van 55 Baht per pakje werd geïntroduceerd om te kunnen concurreren met buitenlandse merken, zal één van die merken zijn die de grote klap te verduren krijgt, zo meldde
Daily News in het laatste berichtje over roken in Thailand.

Gisteren trad overigens een nieuwe wet in werking en die streng gehandhaaft zou worden, was dat er nergens in de buurten van vrijwel alle openbare gebouwen gerooktmag worden.

Terwijl de AOT afgelopen week besloten heeft om alle rookruimtes in terminals te slopen, het wordt er voor de roker niet prettiger om.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News