UpDate | GRUWELIJKE MOORDPARTIJ IN KRABI HET WERK VAN HUURMOORDENAARS ?

0
686

~HET MUISJE HEEFT EEN STAARTJE~

(Dat heeft gevolgen)


KRABI:- Olleke berichtte u over de brute moordpartij afgelopen maandag op een familie in Krabi. De reden was landjepik. De vader van de familie was ambtenaar en had een landjepik complot ontdekt.Huurmoordenaars schoten Worayuth Sanlang, 46, en zeven van zijn gezinsleden in zijn huis dood. Daaronder waren drie kleine kinderen. De politie heeft de zaak over gedragen aan de Centrale Politie, maar commandanten weigerden om de media te informeren naar de redenen voor de moord. “We kunnen nog niet met conclusies komen,” zei commissaris Chakthip Chaijinda tijdens een sessie prietpraat met journalisten. “Ik kan nog geen mededelingen doen, we werken aan de zaak.”

Tijdens de moordpartij kwamen acht familieleden om het leven. Drie overleefden het bloedbad: de moeder en twee kleine kinderen. Ze liggen zwaar gewond in het ziekenhuis, alle drie zijn door het hoofd geschoten.

De politie houdt de lippen gesloten, zo niet de schoonvader van Worayuth. Die zegt dat het zeer waarschijnlijk te maken heeft met z’n baan als ambtenaar voor de Ban Klang gemeenschap. Jare Bootterb, wiens dochter (de vrouw van Worayuth) om het leven kwam zegt dat zijn schoonzoon bezig was met een campagne om 100 rai gestolen openbaar land terug te krijgen. Hij had ook een aantal aanklachten ingediend tegen collega’s wegens nalatigheid.

Gelijk andere provincies heeft Krabi een notoire geschiedenis doorregen met land geschillen, landjepik en misbruik van concessies voor grondgebruik van de regering, dat zijn SPK akten.

De wet zegt dat een SPB akte enkel gegeven mag worden aan armlastige boeren, op voorwaarde dat het land niet commercieel gebruikt gaat worden. Het is echter zeer bekend dat rijke zakenlieden arme boeren betalen om het land aan hun af te staan zodat ze in plaats van rijst een resort bouwen.

Ambtenaren beloven ieder jaar zeer plechtig daar wat aan te doen. De huidige militaire junta ook. In augustus vorig jaar werd Artikel 44 gebruikt om 10.000 rai terug te vorderen.

Op basis van getuigenissen van de overlevenden zegt de politie dat een groep gewapende en gemaskerde mannen in camouflage kleding het huis van de Sanglang familie om 4 uur ’s middags binnendrongen. Ze zeiden dat ze militairen waren die naar drugs zochten. Ze hielden alle bewoners aan, en wachten tot Worayuth thuis kwam.

Toen Worayuth thuis gekomen was moest hij naast zijn familie gaan staan voor de moordenaars het vuur openden. De politie zegt dat de moordenaars er vandoor zijn gegaan met Worayuth’s auto.

Het is nog niet duidelijk of de moordenaars inderdaad agenten waren of net deden alsof. Gezien het feit dat de politie erg terughoudend is en de premier het publiek opriep vooral niet tot voorbarige conclusies te komen, en te wachten tot de politie – ooit – deze zaak heeft opgelost, mag u zelf het verhaaltje afmaken en de plaatjes kleuren.

Bron: Khaosod