GROTE MARIHUANA EXPOSITIE IN BURIRAM

0
271

~ER IS GEEN KRUID TEGEN GEWASSEN~

(Er is niets aan te doen)


BURIRAM:- 10.000den bezoekers, waaronder vele buitelanders gingen naar het Chang internationale circuit in de noordoostelijke provincie Buriram. Niet voor formule 1 racen, maar voor medische marihuana. De eerste medische marihuana expositie van Thailand wordt er gehouden.Het evenement duurt drie dagen. Er worden discussies gehouden over de wet en het gebruik van het kruid en daar van afgeleide producten zoals wietolie. Er wordt gesproken door vele experts.

Marihuana planten, zaden, bloemen en extracten staan tentoongesteld, en bezoekers mogen marihuanaolie zelfs uitproberen. Dat laatste zal u misschien verbazen, maar die olie bevat vrijwel geen THC. Vandaar dat het mag.

Patienten die marihuana nodig hebben voor behandeling kunnen ter plaatse vergunning aanvragen. U moet dat dan wel kunnen aantonen met een briefje van de dokter.

Een patiënt uit Bangkok, Vithoon Dubdee, zegt dat hij erg last heeft van migraine. Daardoor kan hij slecht slapen en eten, tot hij wietolie voorgeschreven kreeg door zijn dokter. Hij is nu een stuk beter. Probleem is dat het nog niet mogelijk was om wietolie legaal te krijgen. Daarom is hij aanwezig op de expositie om zijn vergunning te bekomen.

Een andere bezoeker  is Sombat Malasai uit de Isaan, provincie Ubon Ratchathani. Hij bezoekt de expositie omdat hij graag marihuanaboer wilt worden.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Noordoost Thailand
Bron: Thai PBS World