GROTE GROEP BUFFEL MAAKTE GISTEREN EEN ZONDAGSWANDELING ONDER LEIDING VAN DE ALPHA STIER “JAO SAP” DOOR ANG THONG

0
205

~OP EEN DRAFJE ZETTEN~

(Bepaalde manier van lopen)


ANG THONG:- Gisteren keken de bewoners in de stad Ang Thong vreemd op toen een kudde van meer dan 20 buffels onder leiding van de buffalo alpha “Jao Sap” door de stad denderde.

“Jao Sap” kan worden vertaald als de brutale in het Engels, Jao Sap heeft grotere hoorns dan de andere buffels, wat aangeeft dat hij de baas is. De weg waar de buffels overheen liepen is één van de hoofdroutes die door de hoofdstad Ang Thong lopen.

De lokale mensen vertelde dat de groep buffels uit het niets kwam en de meeste chauffeurs zette hun auto aan de kant omdat de bang waren dat de buffels anders ongelukken zouden kunnen veroorzaken.

Het reddingsteam van Ang Thong werd om hulp gevraagd, toen ze aankwamen, moesten ze hun alarmlichten inschakelen om auto’s op weg te waarschuwen dat ze niet in de buurt van de groep buffels moesten komen. De buffels bleven op de weg rennen zonder tekenen dat ze vermoeid zouden zijn. Het reddingsteam moest met hun noodlichten aan achter de buffels gaan rijden. Het was een race van 2 kilometer met de buffels voordat ze uiteindelijk naast de weg een veld opliepen.

Het reddingsteam bleek door de stadspolitie van Thong ervan op de hoogte gesteld te zijn dat een groep buffels een zondagse wandeling op de weg maakte, waarbij de burgers vreesden dat de buffels een ongeluk zouden kunnen veroorzaken. Toen het reddingsteam aankwam, realiseerden ze zich dat de buffels wel erg groot was en beide rijstroken van de weg in gebruik namen. Het team probeerde de buffels van de weg te lokken. Ze hebben het met succes gedaan, maar het was zeker geen gemakkelijke taak.

Gelukkig waren de buffels niet agressief, ze leken gewoon een ommetje zonder hoofddoel. Na een tijdje reed de eigenaar achter de buffels aan en haalde de buffels en het reddingsteam van het veld in de buurt van de weg waar de buffels behoorden te zijn.

De 57-jarige eigenaar, khun Anan, vertelde dat hij ongeveer 60 buffels had, die op een leeg grasveld in de stad Angthong aan het grazen waren. Plots liepen er ongeveer 20 buffels naar de weg en lieten de eigenaar op het grasveld achter.

Khun Anan lokte de buffels terug naar hun maatjes op het grasveld. Sommigen mensen vertelden hem dat hij geluk had dat de buffels zich goed gedroegen en geen ongevallen hadden veroorzaakt, maar wilde ook dat hij voorzichtiger zou zijn en dat dit niet opnieuw zou gebeuren.

Fautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: ManagerOnline
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: ManagerOnline