GROTE CORRUPTIE ZAAK IN ZUID THAILAND

0
481

~DUN VAN LEER EN DIK VAN SMEER~

(dunne boterham die dik gesmeerd is)


BANGOK – Het departement voor de zee heeft een comité opgezet op – u raadt het nooit – een gevalletje van corruptie te onderzoeken. Ambtenaren hebben 20 miljoen in eigen zak gestoken, met dank aan een Japans bedrijf dat machines levert voor de Khanom energie centrale in Surat Thani.
Het hoofd van het departement, Chirut Wisarnchit, zegt dat hij resultaten verwacht binnen een week. Iedereen die met z’n vingers in de koekjestrommel zat zal streng gestraft worden. Intern met disciplinaire acties en extern voor de rechter.
Japanse media berichten dat Mitsubishi-Hitachi Power Systems het contract won om generatoren te leveren aan de Khanom energiecentrale in Surat Thani. Die liggen nu onder vuur van de Japanse overheid omdat ze dat contract wonnen door 20 miljoen onder de tafel te betalen.
Secretaris-generaal Mana Nimitmongkol van de Nationale Anticorruptie organisatie zegt dat die 20 miljoen slechts het topje van de ijsberg is. Hij is bang dat alleen de kleine visjes gevangen worden, en roept de departementen op om mee te werken met het onderzoek zoals bericht werd in de Japanse media.

Thai PBS