GROENE LIJN WORDT VERTRAAGD OPGELEVERD

0
318

~ZO SNEL ALS DIKKE STRONT~

(helemaal niet snel)


BANGKOK:- De Groene Lijn van zuid Bangkok naar Samut Prakan is niet op tijd gereed voor testen zoals beloofd was, maakte de BTS bekend.

De 13 kilometer verlenging van BTS Bearing naar Samut Prakan is structureel gereed voor gebruik, maar de BTS moet nog technisch werk doen. En daar heeft de gemeente Bangkok geen geld voor. Het budget is op. De gemeente moet Bt 3,5 miljard betalen als haar deel in het project dat totaal 21 miljard kost, voor ze eigenaar kan worden.

De gouverneur (burgemeester) Aswin Kwanmuang zei in november dat het onmogelijk zou zijn om de deadline te halen, want de gemeente is blut. Hij wil nu betalen zodra de lijn in gebruik is genomen, uit de revenuen. Daar over moet onderhandeld worden, en dat is nog lang niet klaar. De gemeente wil dat de BTS door de Bangkok Mass Transit System Co. Ltd. wordt beheert.

Als de gemeente officieel bevestigd dat ze geen geld hebben wil de MRTA dat het kabinet daar een beslissing over neemt. Het testen van het systeem gaat tenminste 3 maanden duren. Dat kan pas gebeuren als het systeem gereed is, en daar wordt nog aan gewerkt. Ze verwachten dat de lijn volledig in dienst genomen kan worden eind 2018.

Dat is een deel van de verlenging. Een ander deel van de verlenging, van Mo Chit naar Saphan Mai en Kokut is nog steeds onder constructie. Voorlopig is februari 2019 geprikt als voorlopige oplever datum. Voorlopig, want de gemeente zit krap en ook die verlenging heeft dezelfde problemen.

Khaosod