GOUVERNEUR CHIANG RAI WORDT OVERGEPLAATST

0
492

~IEMAND HET BOS INSTUREN~

(Iemand met een smoes heenzenden)


BANGKOK:- Premier Prayuth heeft bevestigd dat de zeer populaire gouverneur van Chiang Rai, khun Narongsak Osotthanakorn overgeplaatst wordt naar de nabij gelegen provincie Phayao.Narongsak is het gezicht geworden van de reddingsoperatie naar de voetballertjes in de grot, en een goede bureaucraat. “Zo’n goede man kan overal werken,” zei de premier tijdens een persconferentie. 

Hij zei dat Phayao een provincie is die een betere gouverneur nodig heeft, en Narongsak is een goede keuze om die post te vervullen. “Hem is verteld dat hij daar meer ontwikkelingswerk kan doen,’ zei de premier. De transfer is onderdeel van de jaarlijkse herschikking van bureaucratische posities die plaatsvinden in september.

De premier zegt dat er lang voor de jongens vast kwamen te zitten in de grot besloten was om de gouverneur over te plaatsen. Biza minister gen. Anupong Phaochinda zei op maandag dat er problemen waren met Narongsak, maar ging niet verder. Algemeen wordt aangenomen dat de overplaatsing een demotie is voor Narongsak omdat Chiang Rai een veel grotere en economisch belangrijkere provincie is.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS