GISTEREN WAS HET VISAKHA BUCCHA DAG

0
162

~DE OPGAANDE ZON AANBIDDEN~

(De nieuwe leider vleien)


BANGKOK:- Gisteren was het Macha Visakha Buccha dag, de dag dat de Boeddha verlichting ontving en overleed. Dat werd door belijdende boeddhisten gevierd het hele land, door te bidden en met kaarslicht processies. 

In Chiang Mai was het bommetje vol in de tempel Wat Doi Suthep met gelovigen die de lange trap van de tempel beklommen om aalmoezen aan de monniken te geven.

In de provincie Ubon Ratchathani trokken 50 mensen traditionele kleding aan en vierden de dag met een kleurrijke kaarslicht processessie. De provincie had de bevolking verzocht traditionele kleding aan te trekken, op advies van het ministerie van cultuur.

De premier riep de bevolking op niet om te feesten, maar om de vijf basis principes van het boeddhisme na te leven.

Dat zijn: niet doden, niet stelen, niet liegen, geen alcohol drinken, en geen seksuele misdragingen.

In Bangkok verzamelden velen zich voor het oude gemeentehuis om aalmoezen aan monniken te geven. Negen ambassadeurs uit landen waar veel boeddhisten leven namen deel aan een ceremonie bij Wat Phra Chetiuphon. Dat waren de ambassadeurs van Vietnam, Bhutan, Sri Lanka, India, Mongolië, Laos, Myanmar, Cambodja en Japan.

Dinsdag was een nationale religieuze feestdag. Het verbod op de verkoop van alcohol wordt steeds strenger nageleefd in de afgelopen jaren.

Informatie en bron:
Illustraties: khaosod
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Khaosod