GEZOCHT: DE SCHATJES VAN HET KONINKRIJK!

0
329

~ZO MOOI ALS POES~

(Erg mooi (opgetut))


BANGKOK – De politie is op zoek naar meer dan duizend Thaise schonen die illegaal reclame maken voor online gokken tijdens de komende voetbalkampioenschappen.Politiebaas gen. Chalermkiat Sriworakan zegt dat hij arrestatiebevelen heeft laten uitvaardigen voor meer dan duizend Thaise modellen die reclamewerk doen. Ze zijn te zien op meer dan duizend websites waar je illegaal kan gokken. De politie gaat kijken wie de eigenaren zijn van die sites, en als ze dat weten, nog een keer meer dan duizend arrestatiebevelen aanvragen.

Als de schatjes van het koninkrijk schuldig bevonden worden voor het overtreden van de Gokwet, dan kunnen ze een jaar in de gevangenis optreden, en/of een boete van Bt. 1.000 krijgen.

Chalermkiat zegt dat de politie niet alleen op jacht is op jonge vrouwen. Ze gaan ook proberen om loan sharks te arresteren die illegaal grote bedragen uitlenen aan gokkers.

Gokken is streng verboden in Thailand en tevens razend populair. Vooral gokken op voetbaluitslagen is zeer winstgevend in Thailand. Er zijn maar twee vormen van gokken die legaal zijn: de Thaise staatsloterij en paardenrennen.

Elke vier jaar voor en tijdens de wereldkampioenschappen voetbal haalt de politie groots uit tegen illegaal gokken. Tijdens de 2014 kampioenschappen werden meer dan 5.000 mensen gearresteerd. Hoeveel dat er dit jaar worden, weten we na 15 juli, als de kampioenschappen in Rusland afgelopen zijn.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in thailand
Bron: Khaosod