GERARD JOLING HEEFT KORT IN DE THAISE CEL GEZETEN VANWEGE EEN E-SIGARET

0
952

~EEN ZWARE PIJP ROKEN~

(Door eigen schuld in moeilijkheden komen)


BANGKOK:- Gerard Joling heeft even vastgezeten in een Thaise cel vanwege de e-sigaret van zijn geluidsman. De zanger bemoeide zich met de hoogte van de boete die de man moest betalen, waarna de agenten besloten hem ook maar even vast te houden.

De zanger vertelt aan De Telegraaf hoe hij na een optreden in het Thaise Pattaya nog even het nachtleven in wilde. Zijn geluidsman werd aangesproken door twee agenten, die hem er op wezen dat de e-sigaret die hij mee had, in Thailand verboden is. De hele groep moest vervolgens mee naar het politiebureau.

“Hij werd meteen in een glazen hok opgesloten en kreeg direct te horen dat hij wel vijf jaar gevangenisstraf kon krijgen als er niet meteen 900 euro werd afgerekend. Dat leek mij een belachelijk bedrag en daarom begon ik me er flink tegenaan te bemoeien, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Toen zat ik ook ineens in dat hok en mocht ik ook niet meer weg.”

De 59-jarige zanger had de schrik er flink inzitten toen ook hij werd vastgehouden en besloot toch maar het bedrag te betalen. “Het lijkt me wel goed om mensen die naar Thailand gaan, te waarschuwen dat een e-sigaret je behoorlijk in de problemen kan brengen. De schrik zat er bij ons tenminste behoorlijk in.”

Ondanks deze slechte ervaring, is Joling nog steeds fan van Thailand. “Ik heb er een toptijd gehad en die heb ik wel vaker in dat land. Maar, aan de andere kant, ze zetten je zó vast en dan moet je maar weer zien hoe je eruit komt. Dat zootje is zo corrupt als de ju.”

Anderzijds als Gerard ingegaan was op de uitnodiging om erelid te worden van Olleke Bolleke in Thailand, dan had hij van de hoed en de rand geweten.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: weekblad Privé
Content: Redactie NU.nl
Bron: NU.nl