GEMEENTE BANGKOK VEROORDEELT TOT DE SLOOP VAN VIJF ILLEGALE MARKTEN EN MOETEN DE TANTES SCHADELOOS STELLEN

0
230

~DE BIJL AAN DE WORTEL LEGGEN~

(Het kwaad in de oorsprong trachten uit te roeien)

BANGKOK:- Vanmorgen heeft de rechter uitspraak gedaan in de zaak van de auto slopende tantes. Inwoonsters van Bangkok die het niet meer pikte dat iedere bezoeker van vijf illegale markten in hun gebied hun voertuigen overal maar neerpofte, soms wel voor eigen uitrijpoort waardoor de bejaarde dagen geen kant meer uit konden.

Op 22 februari was voor de bejaarde dames de maat vol en bewerkte een pick-up truck, de één met een bijl en de ander een metalen balk. Een actie die veel beroering in het land van de glimlach teweeg bracht.

Maar aan deze commotie is vanmorgen een einde gekomen, de rechter heeft uitspraak gedaan en bepaald dat de illegale markten die rondom een ​​woning in het oosten van Bangkok zijn gebouwd door de gemeente Bangkok gesloopt moeten worden, bovendien moet de gemeente een vergoeding aan de dames betalen voor het leed wat ze jarenlang hebben moeten ervaren.

Één van de tantes, khun Boonsri Saengyoktrakarn, de eiseres in deze zaak en wiens klachten over de markten en onophoudelijk illegaal parkeren op sociale media veel stof heeft doen opwaaien, reageerde zichtbaar met blijdschap op het vonnis en zei dat de uitspraak haar overwinning en de strijd van haar familie heeft gerechtvaardigd.

In zijn vonnis bevond de administratieve rechtbank de Bangkok Metropolitan Administration, of BMA, schuldig aan nalatigheid wegens het niet sluiten van de niet-gelicentieerde markten zoals geëist door Boonsri en haar familie. De rechter gaf ook opdracht aan de gouverneur van Bangkok, khun
Aswin Kwanmuang om 360.000 baht compensatie aan de familie Saengyoktrakarn te betalen. Een bedrag dat nog opgebouwd moet worden met een jaarlijkse rente van 7,5 procent.

Khu. Aswin vertelde verslaggevers dat hij akkoord ging met de sloop van de markten maar wilde onder geen beding een schadevergoeding aan de familie te betalen, omdat hij vindt at het niet zijn schuld was.

“Ik ben het eens met de sloop van markten, maar ik zal met mijn juridische team overleg plegen over het feit dat de de gouverneur van Bangkok en dat ben ik toevallig zelf, gedwongen wordt om compensatie te betalen,” zo zei khun Aswin.

De marktplaatsen opereerden zonder enige vergunning voor een periode van meer dan 20 jaar (even voor de goede orde 360.000 Baht x 20 jaar x 7,5%,dus reken maar even uit..kassa!)
Maar het probleem kwam pas echt ter sprake toen khun Boonsri en haar broers en zussen een pick-up aanvielen die hun oprit blokkeerde met een bijl en een pijp te lijf gingen.

Het beeldmateriaal en de sympathie van sociale media voor de vrouwen die de bijnaam “tantes” kregen, dwongen de autoriteiten om de markten al in februari te sluiten.

Khun Boonsri zei dat een strafzaak tegen haar voor het beschadigen van de truck van de shopper nog steeds aan de gang is.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Khaosod