GEMEENTE AFGEVAARDIGDE KWAM WEER HET VUILNIS-PROBLEEM VAN KOH LARN BEKIJKEN, ZOU HET BIJ PRATEN BLIJVEN?

0
232

~VAN TWEE KWADEN MOET MEN HET BESTE KIEZEN~

(Als je geen goede keuze hebt dan zul je de minst slechte moeten kiezen)


KOH KARN:- In het laagseizoen trekt Koh Larn ongeveer 3.000 bezoekers per dag, maar in het hoogseizoen komen er per dag 20.000 mensen om het eiland te bezoeken. Daarnaast zijn er continue 8000 vaste bewoners en werknemers op het eiland aanwezig, dat is een definitief feit net zoals het afvalprobleem van dit eiland een probleem is.

De ambtenaren van Pattaya zijn wederom naar Koh Larn op bezoek geweest om de afvalverwerking te controleren, iets wat de gemeente Pattaya in het verleden al een paar keer heeft gedaan en een evenredig aantal keren beloofd dat men iets aan het gigantische afvalprobleem zou doen.

De voormalige gouverneur van Chonburi, Khun Pracha Taerat bekleed nu een functie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en vervult momenteel de functie van adviseur van de burgemeester van Pattaya. Afgelopen week leidde hij een stadsdelegatie naar het eiland om het afvalprobleem met eigen ogen te aanschouwen?

Het eiland Koh Larn heeft een vuilnisstortplaats van bijna 10 rai groot, maar al jaren puilt deze stortplaats aan alle kanten uit en sindsdien zijn er maar weinig afvalboten richting Pattaya varen, met als resultaat dat de situatie steeds nijpender wordt.

Het merendeel van afval bestaat uit voedsel en plastic containers, schuim en glazen flessen, zo vertelden de medewerkers van de plaatselijke vuilnisophaaldienst, in totaal genereert het eiland tot 50 ton afval per dag!

Het ministerie van Toerisme en Sport had eerder voor het jaar 2017 4 miljoen baht uitgetrokken om een consultant in te huren om de relatie tussen het aantal toeristen en de impact op het milieu te bestuderen om zo het maximale aantal dagelijkse bezoekers naar het eiland te kunnen bepalen.

Een universiteit die eerder al voor dit probleem is geconsulteerd, bestudeert nog steeds een aantal manieren om het afval op het eiland zelf te recyclen, het resultaat van dit onderzoek zou pas na de zomerperiode bekend zijn.

In november van vorig jaar voerden de ambtenaren van Pattaya, onder leiding van de lokale nationale raad van vredes- en bevelhebber en gemeenteraadslid kolonel Popanan Luengpanuwat ook al een inspectie op het eiland uit, met als doel: manieren te vinden om het overtollige afval te kunnen verwerken.

Popanan zei, dat verwerking van het vuilnis op het eiland de voorkeur heeft, aangezien het transporteren van het rottende afval naar het vasteland alleen maar problemen veroorzaakt.
Hij verliet het eiland met de uitspraak dat de lokale bevolking het vuilnis beter moest gaan sorteren, zodat het recyclen makkelijker zou verkopen, tzt zou er een oplossing komen.

Informatie en bron:
Foto’s: PattayaMail
Tekst: Olleke Bolleke
Bron: PattayaMail