ViDeO | GEEN IDEE WANNEER DE LAATSTE KINDEREN GERED WORDEN, ZEGT DE PREMIER

0
359

~BOE NOCH BA ZEGGEN~

(Niets zeggen)


BANGKOK:- Premier Prayuth zei maandag dat hij niet wist wanneer de rest van het voetbalteam gered zal zijn.

De premier sprak daags na de redding van de eerste groep jongens. Hoe de reddingsoperatie geleid wordt is niet aan hem, zei hij. Hij heeft geen bevoegdheid om op te treden. De premier is van plan om de reddingsoperatie nogmaals te bezoeken.

“Ik wil niet dat de media mij vraagt hoeveel dagen, maanden of jaren het nog gaat duren voor alle kinderen uit de grot bevrijd zijn. Dat doen we, en zo snel en veilig als mogelijk is. Als u mij vraagt hoelang dat precies gaat duren: niemand kan die vraag beantwoorden.”

Hij voegde daar aan toe: “Het is aan hen [het reddingsteam] om daarover te beslissen. Ik kan er geen opdrachten aan geven. Ik zou mijn wettelijke bevoegdheden kunnen gebruiken, maar ik kan hun niet opdragen hoe ze de reddingsoperatie moeten uitvoeren. Dat moeten ze zelf doen.”

De premier ging niet in op de vraag hoe het met de gezondheid van de jongens is gesteld. “Stel me dat soort vragen niet. Dat doet niemand goed.”
De leider van de reddingsoperatie, gouverneur (nu van Phayao) Narongsak Osottanakorn zei tegen journalisten dat de geredde kinderen in een stabiele conditie verkeren. BiZa minister Anupong Paojinda zei maandag dat de gezondheid van de geredde kinderen goed is, maar gaf geen details.

Het wachten nu is op de logistiek om om laatste groep kinderen te redden. De persluchtcilinders die onderweg nodig zijn moeten vervangen worden door volle tanks.

Informatie en bron:
Illustraties: khoasod
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Khaosod