GEEF DE ILLEGALE STRAATRACERS BIJ DE KONINKLIJKE THAISE POLITIE AAN EN TOUCHEER 3000 BAHT BELONING!!

0
377

~DE GELEGENHEID BIJ DE HAREN GRIJPEN~

(De kans niet laten voorbijgaan)


THAILAND:- Uw nieuwbeer weet even niet wat hij hiervan moet vinden, dus laat de mening gaar aan zijn lezers over. De Koninklijke Thaise Politie heeft namelijk aan het publiek verteld dat ze vanaf volgende maand 3000 baht kunnen krijgen voor het melden van illegale straatracers.

Deze aankondiging komt na succesvol optreden tegen racers, meestal motorrijders.

Maar de RTP heeft het publiek wel even gewaarschuwd, als u valse informatie verstrekt, kunt u in de gevangenis belanden of een zware boete krijgen, laat dat even goed op u inwerken.

Vanmorgen had politie luitenant generaal Damrongsak Kittipraphat een ontmoeting met de landelijke pers op het hoofdkantoor van RTP, dit in zijn hoedanigheid van lid van een commissie die het probleem van straatracen in Thailand onderzocht en te lijf gaat.

Hij vertelde dat het publiek op verschillende manieren informatie aan de politie kon verstrekken, zoals met dashcamclips, telefoontjes naar de 191- of 1599-nummers of door informatie achter te laten op de sociale mediapagina van de RTP.

Als de vervolging succes heeft, kan de informant 3.000 baht krijgen. Het geld zou afkomstig zijn van een speciaal “onderzoeksfonds”. Maar hij waarschuwde mensen die valse informatie gaven een maand gevangenisstraf of een boete van 10.000 baht.

In gerelateerd gepubliceerd artikel stond dat een aantal straatracers het afgelopen weekend in Bangkok hun gang konden gaan, omdat het weekend juist een drukke tijd voor de politie is.

Maar het probleem buiten de hoofdstad zou net zo omvangrijk zijn omdat Nakorn Sri Thammarat, Chaiyaphum en Pattaya volgens hem de heetste haarden van straatraces waren.

In twee afzonderlijke misdaadacties zijn in de afgelopen maand meer dan 48.000 mensen gearresteerd en beboet met racers, promotors en ouders die zijn aangeklaagd. Mensen met aangepaste uitlaten en aangepaste voertuigen maakten ook deel uit van dit aantal en kregen een boete.

Een tweede optreden leidde tot veel minder overtredingen van de wet dan het eerste waarbij de politie zei dat hun maatregelen effectief bleken in de strijd tegen straatracen.

In het licht van dit succes heeft de redactie van Daily News niet geschreven waarom het nu nodig was om het publiek te stimuleren om te rapporteren over illegale racers, zo merkt uw nieuwsbeer op.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Daily News