Home Featured GAAN DE RECHTERS VAN CHIANG MAI IN CHIANG RAI WONEN?

GAAN DE RECHTERS VAN CHIANG MAI IN CHIANG RAI WONEN?

0
GAAN DE RECHTERS VAN CHIANG MAI IN CHIANG RAI WONEN?

~VRAGEN KOST GEEN GELD~

(al heb je weinig kans, je kan het in elk geval maar vragen)


CHIANG MAI – Activisten hekelden de rechtbank van Chiang Mai toen deze hun vragen ontweek waarom de woningen die gebouwd worden tegen een natuurreservaat aan niet in Chiang Rai gebouwd konden worden.Sarawut Benjakul, secretaris-generaal van het hof kondigde aan dat het regionale hof voor hoger beroep van plan is in de provincie Chiang Mai te verhuizen. Dat heeft – of zou moeten hebben – gevolgen voor het woning project voor hoge ambtenaren van de rechtbank in het bos bij Doi Suthep. De woningen voor deze magistraten zouden dan ook verplaatst moeten worden. Maar daar laat de rechtbank zich niet over uit.

“Wij hebben hun niet gevraagd hun kantoor te verhuizen,” zegtĀ Teerasak Rupsuwanvan het netwerk om het Do Suthep bos te hernemen. “Wat we willen is dat ze alle gebouwen en opstallen verwijderen, en het land terug geven aan de natuur. Dat is een compleet ander onderwerp.”

Sarawut zegt dat de nieuwe locatie eigendom is van het Chiang Rai Botanisch onderzoekscentrum, en dat de overplaatsing pas gebeurt als zowel het gerechtsgebouw en de huizen afgebouwd zijn.Ā  Ze zijn bezig met het verkrijgen van toestemming om het land in gebruik te kunnen nemen.

De bouw van de woningen op Doi Suthep begon in 2014 en kwamen beschikbaar vorige maand. Teerasak zegt dat ambtenaren niet willen zeggen of de huidige bewoners uit hun huizen gezet gaan worden, als de huizen worden afgebroken. De activisten hebben een petitie ingediend bij de gouverneur van Chiang Mai om de woning af te breken. Op zijn beurt heeft de gouverneur de petitie doorgestuurd aan de minister president.

De activisten hebben aangekondigd te gaan demonstreren op 26 augustus.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje in Noord Thailand
Bron: Khaosod