FLAT IN BANGKOK VERHUURT TOCH AAN AIRBNB ONDANKS EIGEN VERBOD

0
185

~NAAR DE BEKENDE WEG VRAGEN~

(iets vragen dat je allang weet)


BANGKOK – Het is weer eens donderen tussen huurders van condo’s en verhuurders die verhuren wat niet verhuurt mag worden in Bangkok.

Een groep van huurders van een een condominium is naar de Thaise krant Manager gestapt om te klagen dat de eigenaren van het gebouw bij de Sam Yan kruising aan Rama IV road de regels overtraden.

Er werd een val op gezet en buitenlanders zijn gezien die zonder vingerafdrukken (daar gebruikt men vingerafdrukken op kaartlezers) het luxe flatgebouw betraden.

De beheerder had alle huurders bericht dat het verhuren via bedrijven zoals AirBnB verboden is. Als huurders dat toch deden zouden water en licht afgesloten worden, met een boete van Bt. 5.000.

De boze huurders eisen dat de politie actie onderneemt tegen de eigenaren en beheerders van het flatgebouw die voor hunzelf een uitzondering gemaakt lijken te hebben. De huurders zeggen dat de eigenaar ‘een man in khaki’ is (een hoge regeringsambtenaar).

De eigenaar zegt van niets te weten, en weigert het probleem te accepteren. Manager vertelde de naam van het gebouw niet. Als er verdere ontwikkelingen komen hoort u het van Olleke.

Manager