Home Featured FILMS OVER DE REDDING MAKEN MAG, MAAR …

FILMS OVER DE REDDING MAKEN MAG, MAAR …

0
FILMS OVER DE REDDING MAKEN MAG, MAAR …

~HET LAATSTE WOORD WILLEN HEBBEN~

(De baas willen zijn)


BANGKOK:-  De premier heeft geen problemen met Thaise of buitenlandse filmbedrijven die films willen maken over de Tham Luang reddingsoperatie, omdat dit het imago van Thailand in het buitenland zal verbeteren, aldus woordvoerder ltn-gen. Sansern Kaewkamnerd.Maar, zegt Sansern, de minister president wil dan wel van te voren het script zien. En kunnen corrigeren. Er komt een filmpanel dat dit werk voor hem gaat doen.

De minister president bedankte de Thaise media omdat ze het advies van psychiaters en spiegelogen opgevolgd hebben om de dertien slachtoffers met rust te laten en niet thuis te achtervolgen.

Een journalist van ABC Nieuws uit Australië deed dat niet. Dat kwam, zei Sansern, omdat hij dat niet gecoördineerd had met de autoriteiten in Mae Sai voor hij het interview afnam.

Dat, zegt Sansern, is niet te voorkomen. De premier kan de media niet dwingend opleggen de Wilde Zwijntjes met rust te laten. Hij heeft wel opdracht gegeven aan de gouverneur van Chiang Rai om de privacy en de rechten van de slachtoffers, vooral de kinderen, te beschermen en te managen. Die opdracht gaf hij, nadat de ouders geklaagd hadden dat ze 24 uur per dag nonstop verzoeken krijgen voor interviews.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron:Thai PBS