EXPERT IS BOOS OVER DE OMMEKEER IN HET THAISE BUS BELEID

0
193

~ZICH ER UIT DRAAIEN~

 (Zich er ergens uitredden)


BANGKOK:- De regering krijgt kritiek over haar 180 graden gedraaide beleid om busbedrijven niet langer te dwingen om met bussen te rijden, maar door te gaan met minivans.

Sonthi Kotchawat, a docent aan een universieit, bekritiseert transport minister Saksayam Chidchob omdat hij de veiligheid van het publiek in gevaar brengt door het verplichte beleid om minivans te vervangen door bussen af te schaffen.

Hij postte zijn kritiek op Facebook en zegt dat de minister “onprofessioneel is, en gedaan door een onervaren leider die bedrijfseigenaren bevoordeeld boven de veiligheid van passagiers”.

“Minivans zijn gevaarlijk, en hebben 5x meer ongelukken dan bussen. Statistieken tonen aan dat in 2018 er 75 ongelukken waren met minivans waar bij 314 mensen gewond raakten, en 41 overleden. In de eerste helft van 2019 veroorzaakten minivans 28 ongelukken, waarbij 27 mensen omkwamen en 126 gewond raakten. Dat is gemiddeld 4 doden en 26 gewonden per maand.”

Sonthi zei ook dat minivans misbruikt werden, ze zijn niet ontworpen voor personen vervoer. “Deze vans zijn ontworpen voor vervoer van goederen. Ze hebben een zwakkere constructie dan bussen die ontworpen zijn om personen beter te beschermen.”

De expert gelooft dat mini bussen een betere keuze zijn voor openbaar vervoer, en dat die onmiddellijk alle minivans moeten vervangen. “Veel landen promoten het idee om minivans te vervangen door mini bussen omdat veel veiliger zijn, en ze waren erg blij dat Thailand dat ook ging doen. Maar nu het beleid omgekeerd wordt is dat een duidelijk signaal dat het openbaar vervoer slecht zal blijven.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation