EXCLUSIEF | NA DRIE MAANDEN OP HET VLIEGVELD TE HEBBEN GEBIVAKKEERD HEEFT DE ZIMBADWAANSE FAMILIE THAILAND VERLATEN

0
770

~MET DE NOORDERZON VERTROKKEN~

(Onaangekondigd vertrekken en niets meer van zich laten horen)


SUVARNABHUMI AIRPORT:- Na drie maanden op het vliegveld te hebben gewoond, heeft de familie uit Zimbabwe het koninkrijk Thailand verlaten.

Volgens een woordvoerder van het immigratiebureau heeft de
Zimbabwaanse familie bestaande uit zes familieleden, die drie maanden op de luchthaven hadden gewoond, gisteren Suvarnabhumi in Bangkok verlaten.

Het gezin, bestaande uit de ouders met vier kinderen, zaten maanden vast op het vliegveld van Bangkok nadat ze op 23 oktober géén toegang tot Spanje kregen omdat de geen visum visum hadden om Spanje binnen te komen.

Tegelijkertijd konden ze, nadat ze hun Thaise toeristenvisa was verlopen, het koninkrijk niet meer binnenkomen en weigerden terug te gaan naar hun vaderland, dit uit vreemd voor hun eigen veiligheid in Zimbabwe.

Gedurende drie maanden wachtte het gezin op hulp van het kantoor van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) en hoopte dat het agentschap hun asielverzoeken zou verwerken en hen verder zou helpen om naar een ander land te verhuizen.

“Inmiddels is er het een en ander geregeld en het gezin staat nu onder de hoede van de VN, aldus kolonel Cherngron Rimpadee van het immigratiebureau.

Hij vertelde tegen onze reporter dat het gezin gisteren, rond twee uur in de middag verdwenen was.
Hij wilde op verzoek van de VN niet vertellen naar welk land de familie vertrokken was.

Echter, een immigratiebeambte die liever niet zijn naam op het blog van Olleke Bolleke in Thailand wilde zien verschijnen, suggereerde dat er een brief op zijn afdeling circuleerde waarin te lezen was, dat de familie gisterenmiddag naar de Filippijnen is vertrokken. Hoewel dit niet wil zeggen dat dit inderdaad de eindbestemming van de familie hoeft te zijn.

Op de vraag aan de kolonel wat de familie nu al zoal deed toen de familie op de luchthaven woonde, blijf hij een beetje vaag en vertelde dat de familie uit eigen beweging op de luchthaven wilde verblijven.

Hannah Macdonald, van de UNHCR in Bangkok, zei tegen de verslaggever van Coconuts: “Voor de veiligheid van dit gezin, evenals andere mensen in een soortgelijke situatie, [UNHCR] bespreekt of verstrekt geen informatie over individuele gevallen zoals deze.”

Informatie en bron:
Foto’s: Coconuts BKK
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Coconuts BKK