EVA AIR GAAT VOLGEND JAAR MET BOEING 787 DREAMLINER VAN TAPEI VIA BANGKOK NAAR SCHIPHOL VLIEGEN

0
972

~GEMAK DIENT DE MENS~

(Ieder mens is op een beetje comfort gesteld)


SCHIPHOL:- EVA Air vervangt vanaf 9 juli de Boeing 777-300ER door een gloednieuwe Boeing 787-9 Dreamliner op de lijndienst naar Schiphol. De Taiwanese maatschappij vliegt drie keer per week vanuit Taipei via Bangkok naar de Nederlandse luchthaven.

In tegenstelling tot concurrent China Airlines, gebruikt EVA Air de introductie van een nieuw toestel dus niet om de tussenstop in Bangkok af te schaffen. China Airlines vliegt tegenwoordig met de Airbus A350 rechtstreeks tussen Schiphol en Taipei.

EVA’s 787-9 biedt plaats aan 304 passagiers, waarvan 26 in Business Class en 278 in Economy. Dat zijn er negentien minder dan in de 777-300ER. Het belangrijkste verschil is dat er in de Dreamliner geen Premium Economy Class is geïnstalleerd.

In Business Class hebben alle passagiers directe toegang tot het gangpad en kunnen de zetels volledig plat. In Economy hebben de stoelen een pitch van 31 tot 32 inch en staan ze in een 3-3-3-configuratie, zoals gebruikelijk in de 787.

EVA Air nam in oktober de allereerste 787-9 in ontvangst. In totaal hebben de Taiwanezen vier van deze toestellen besteld, plus achttien grotere 787-10’s. De Dreamliners komen voornamelijk ter uitbreiding van de vloot.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Eva Air
Content: Neil Luitwieler
Bron: luchtvaartnieuws.nl