ER LIGGEN PLANNEN OP DE PLANK OM DE SMOG IN THAILAND TE BESTRIJDEN

1
347

~GEEN ROOK ZONDER VUUR~

(Er wordt niet over gepraat of er is wel iets van waar)


BANGKOK:- De regering is bezig met plannen voor het volgende ‘smog seizoen’ in Bangkok. Ze bereiden een systeem voor van waarschuwingen, en veranderingen in de transport sector.

Het ministerie voor milieu zei dat Thailand het voorbeeld van Zuid Korea gaat volgen om het smog probleem op te lossen. Er worden procedures geschreven die overheidsdiensten dan moeten uitvoeren om de smog te bestrijden.

Woordverder Wijarn van het ministerie zegt dat het smog seizoen in Bangkok nu afgelopen is, maar het is zeker dat Bangkok en andere provincies komende winter weer last van smog gaan krijgen. Tegen die tijd moet het ministerie effectieve maatregelen hebben om dat te voorkomen.

“Ik heb onlangs Seoul bezocht om de luchtvervuiling te bespreken,” zeet Wijarn. “Zowel Bangkok als Seoul hebben veel last van smog gehad dit jaar.”

“Ik heb geleerd dat Zuid Korea een set van maatregelen heeft om overheidsdiensten te begeleiden in hoe strikt ze anti-smog maatregelen moeten nemen om de smog te verminderen. Zuid Korea doet dat beter en meer efficiënt dan Thailand, daar kunnen wij van leren.”

Het ministerie van volksgezondheid bereid ook haar maatregelen voor. Woordvoerder Kajohnsak: “Wij hebben geconstateerd dat in 22 ziekenhuizen in Bangkok en omringende provincies het aantal gevallen van astma, hart- en longziektes door de smog toegenomen is, en dat bevestigd het gevaar van PM2.5 voor de volksgezondheid.”

De belangrijkste oorzaak van smog zijn uitlaatgassen van voertuigen. De ministeries roepen de regering op om de motoren van voertuigen te verbeteren en de brandstof naar de Euro 6 norm, en om de verkeersproblemen in en om Bangkok op te lossen om controle over de smog te krijgen.

“De standaard in Thailand voor motoren en brandstof is nog steeds Euro 4, en dat levert veel hogere PM2.5 waarden op dan Euro 6. Die norm wordt in de meeste ontwikkelde landen gebruikt.”

“Wij lopen jaren achter, zowel op gebied van motoren op op brandstof wat betreft milieunormen. Onze energiesector en de industrie moeten dat snel aanpassen aan de internationale norm.”

De regering zou het publiek kunnen aanmoedigen om over te schakelen van brandstof motoren naar elektrische auto’s, meer doen aan car pooling en de bevolking aanmoedigen om te lopen, fietsen of het openbaar vervoer te gebruiken.

Het ministerie van energie zegt dat de brandstof standaard opgewaardeerd wordt naar Euro 5 in 2021, en naar Euro 6 in 2023.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thaivisa

1 REACTIE

  1. Plannen tegen de smog liggen al 15 jaar op de plank onder een dikke laag (fijn)stof.
    Elk jaar opnieuw laait de discussie op maar er gebeurt eigenlijk niets noemenswaardigs.
    Waarschijnlijk omdat de overheid zelf de belangrijkste veroorzaker is en heg daarnaast lastig is om de de Thai hun brommer en/of afgetakeld diesel te ontnemen want dat is in veel gevallen hun middel van bestaan.
    De stadsbussen in BKK stammen uit de jaren 60 en zouden om een voorbeeld te stellen weleens vervangen mogen worden.

Comments are closed.