ER IS ZOVEEL THAIS NIEUWS, DUS GA EVEN BIJ OLLEKE BOLLEKE OM DE BANK ZITTEN, HIJ KLETST U HELEMAAL BIJ!

0
227

THAILAND:- In het land van de glimlach gebeurt zo veel, dat het mij niet altijd lukt om van alle nieuwsfeiten aandacht aan te schenken. Maar om u toch goed en UpDaTe te informeren, kunt u even gezellig bij deze beer op de bank gaan zitten, ik zal U met alle plezier de dingen vertellen, welke niet altijd de krantenkoppen halen.


BANGKOK: Een politiedelegatie onder leiding van de nationale politiechef-generaal Chakthip Chaijinda keerde woensdagmiddag terug naar Bangkok zonder Phra Prommethi, die naar Duitsland vluchtte. De afgevaardigde abt van Wat Samphanthawong heeft in Duitsland asiel aangevraagd na te zijn gearresteerd op de luchthaven van Frankfurt. De verwerking van de aanvraag zal tot de beslissing leiden.

🐻🐻🐻

BANGKOK: De luchthavenbeheerder Airports of Thailand (AoT) trekt volgend jaar 2,5 miljard baht uit om het asfalt te vervangen op Suvarnabhumi Airport door cement te vervangen. Het zou gaan om 700.000 vierkante meter landingsbaan. De Internationale Federatie van Piloten vestigde weken geleden de aandacht op de risico’s van “zachte plekken” op de start- en landingsbanen van luchthavens.

🐻🐻🐻

BANGKOK: Meer dan 20 bedrijven en overheidsinstanties hebben een intentieverklaring ondertekend om plastic afval tegen 2027 met de helft te verminderen. De campagne heet “Plastic waste killer”. In Thailand wordt jaarlijks 27,4 miljoen ton afval verzameld, waarvan 2 miljoen plastic afval. Slechts een kwart van de 2 miljoen ton wordt gerecycled.

🐻🐻🐻

BANGKOK: De index van het consumentenvertrouwen daalde tot van 80,9 in april tot 80,1 in mei.
De Kamer van Koophandel schrijft afnemend vertrouwen toe aan de hogere brandstofprijzen, de zwakke economie en de onzekere politieke situatie.

🐻🐻🐻

BANGKOK: Van de 20 bevraagde landen bekleedt Thailand de eerste plaats voor wat betreft het organiseren van congressen en beurzen. Dat is wat Custom Asia ontdekte voor het Thailand Convention and Exhibition Bureau. Achter Thailand staan ​​Japan, Singapore en Hong Kong.

🐻🐻🐻

KOH TAO: De politie heeft een 25-jarige Franse politieagent vrijgelaten. Hij werd in april gearresteerd omdat hij naar verluidt een 18-jarige Britse vrouw had verkracht. De gedetineerde verklaarde dat het geslacht consensueel was geweest. Na twee maanden onderzoek kwam de politie ook tot deze conclusie.

🐻🐻🐻

THAILAND: Dengue-koorts is uitgebroken in het noordoosten van het land. Gezondheidsdiensten melden dit jaar al 488 infecties: 233 in Nakhon Ratchasima, 135 in Surin, 64 in Chaiyaphum en 56 in Buriram.

Olleke Bolleke in Thailand wenst u een fijne dag!