ER IS GEEN TOEKOMST VOOR DE IN HET WILD LEVENDE LUIAARD OP PHUKET, THAILAND

0
4556

~LUIAARDS ZWEET IS GAUW GEREED~

(Luie mensen hebben altijd wel een reden om niet te werken)


PHUKET:- Het leefgebied van Loris, ook wel luiaards genoemd, wordt steeds meer beperkt op Phuket. De toekomst van deze primaten ziet hier dan ook somber uit.

De bewoners van een huis in het centrum van Phuket, keken wel even vreemd uit hun ogen, toen er in huis huis een verdwaalde luiaard rondscharrelde, de bewoners hebben gelijk de Wildlife Authority gebeld. De medewerkers hebben het dier toen gevangen en teruggebracht naar Thalang waar het in het bos werd vrijgelaten.

Mr. Pongchart Chouehorm, directeur van lokale anti-jacht organisatie, zei dat de zorgen voor het welzijn van luiaard met de maand groeide. Hun habitat zou in toenemende mate beperkt worden als gevolg van de ontwikkeling en bouwactiviteiten.

“We zijn zeer bezorgd over de luiaard’s op Phuket, dit als gevolg van het bos, wat hun natuurlijke habitat is, dat geleidelijk gekapt wordt om plaats te maken voor de bouw”, aldus Pongchart.

“We zien meer en meer luiaard’, die ronddwalen en in huizen en gebouwen doordringen”

De dieren die het geluk hebben in hun natuurlijke habitat terug te komen hebben strontmazzel gehad, hoewel het verboden is , deze als huisdieren in kooien te houden of misbruiken door mensen met deze primaten te laten fotograferen. Weer andere dieren sterven door aanrijdingen of komen in contact met hoogspanning’s kabels.

Pongchart riep de bevolking en de autoriteiten om meer oog te hebben voor deze goedaardige dieren, een luiaardzal nooit iemand kwaad doen, laat daarom deze dieren met rust en bel de autoriteiten om deze dieren op te halen.

“Luiaard’s zijn beschermde dieren. Mensen die een luiaard worden onherroepelijk geconfronteerd met een rechtszaak, “zei hij.

Informatie en bron:
Foto’s: Eakkapop Thongtub
Re-writer: Olleke Bolleke
Bron: thephuketnews