ENORM BANENVERLIES VOORZIEN ALS THAILAND HET ONDERWIJS NIET VERBETERT

0
273

~DE HANDEN UIT DE MOUWEN STEKEN~

(Aan de slag gaan en aanpakken)


PATTAYA: – Olleke Bolleke weet niet of dit een “Doom scenario” is, dat komt doordat er op de korte termijn voor het Eastern Economic Corridor-project ruim 30.000 vacatures zullen ontstaan, die nu al met moeite kunnen worden vervuld.
Doch op de lange termijn zullen er honderdduizenden banen verloren gaan, zo luidt de veronderstelling, dit kan wel voorkomen worden als het koninkrijk zijn onderwijssysteem verbetert, zo werd er afgelopen week tijdens een vergadering van de EEG-raad bekend gemaakt.

De secretaris en adviseur van het kantoor van de EEG, khun Apichart Thongyu vertelde onheilspellende tijding onlangs op een bijeenkomst in het Myatt Beach Hotel in Pattaya. Bij deze bijeenkomst waren er een tal van beroepsopleiders en ambtenaren van Chonburi, Rayong, Chachoengsao en Trat aanwezig. Hij maakte bekend dat er alleen al in Pattaya en omgeving al 400.000 mensen werkloos zijn omdat ze niet over de vaardigheden beschikken om een ​​baan te vinden in high-tech industrieën.

Volgens khun Apichart Thongyu zou de werkloosheid alleen maar toenemen, tenzij Thailand zijn onderwijssysteem radicaal hervormt om mensen op te leiden voor de banen van morgen, die centraal staan ​​in het EEG-project.

Over de korte-, middellange- en langetermijneffecten van de ontwikkeling in de EEG, zei Khun Apichart dat de oostelijke regio er 30.000 banen bij zal krijgen, maar voor deze banen zullen laaggekwalificeerde mensen aangetrokken worden om de vereiste weg-, spoor- en luchttransportprojecten te realiseren.

Maar zodra deze logistieke projecten zijn voltooid, zal de focus naar de werkgelegenheid van de hightech-industrieën verschuiven waar de EEG en het Thailand 4.0-initiatief van de overheid naar streven, zoals elektronica- en telecommunicatieapparatuur, milieuvriendelijke petroleumchemicaliën, digitale industrieën, robotica, automatisering, ruimtevaart en medische apparaten.

Helaas is Thailand jammerlijk onvoorbereid om werknemers op die gebieden te trainen ondanks het feit dat openbare functionarissen op alle overheidsniveaus al jarenlang de bezig zijn om de handen uit de mouwen te benodigde beroepsgroepen op de scholen en universiteiten te verbeteren, echter zonder succes.

Informatie en bron:
Illustraties: PattayaMail
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: PattayaMail