ELON MUSK BIEDT HULP AAN BIJ DE REDDINGSACTIE

0
312

~IEMAND DE PAP IN DE MOND GEVEN~

(Iemand een gemakkelijke oplossing zomaar aanbieden)


BANGKOK:- Miljardair Elon Musk heeft aangeboden om een team technici te sturen om te helpen bij de redding van de twaalf voetballertjes die vast zitten in de Tham luang grot.

Elon zegt dat een groep specialisten van zijn bedrijven SpaceX en The Boring Company zaterdag naar Thailand vertrekken om te kijken of ze kunnen helpen. Elon Musk had al hulp aangeboden eerder deze week, toen de Thaise regering een internationaal hulpverzoek deed. Hij had ook een eigen plan voor de reddingsoperatie, waarbij pompen en [zijn] batterijen gebruikt worden.

Een reddingswerker die betrokken was bij de redding in een grot in Yorkshire in 1992, zegt dat het risico om de dertien slachtoffers onder water uit de grot te halen gigantisch gevaarlijk is.

Harry Long zegt dat zowel de slachtoffers als de redders gevaar lopen omdat de ondergrondse gangen vol modder zitten. Met explosieven een schacht verder open blazen is ook geen goed idee, omdat er dan giftige gassen vrij komen die de slachtoffers in gevaar kunnen brengen.

Harry, een veteraan redder, zegt dat andere speleologen in Engeland, Amerika en Australië zijn mening delen dat de beste en veiligste oplossing is om te wachten tot het water op natuurlijke wijze zakt, ook al kan dat nog maanden duren.

Informatie en bron:
Illustraties: Thai PBS
Content: B. Botje in Thailand
Bron: Thai PBS