EIGENAREN THAIS RESTAURANT BIRD OPENEN TWEEDE ZAAK IN AMSTERDAM: SILOM THAI BRASSERIE

0
502

~LEKKERE KELE KOST ZO VELE~

(Eten en drinken kost veel geld)


AMSTERDAM:- Het Thaise restaurant Bird is al twintig jaar een groot succes in Amsterdam. Elke dag staat er een rij voor de deur. Voor de eigenaren Patrick Mertens en Boy Romeo Aunjai werd het tijd om een nieuwe locatie te openen. “We wilden eigenlijk een nieuwe uitdaging aangaan met een nieuw concept”, laat Patrick aan ons weten.

Een maand geleden was het dan zo ver. Ze openden hun nieuwe restaurant Silom Thai Brasserie. De Buik vroeg het tweetal hoe het loopt.

LEKKER DOORZAKKEN
“Het gaat erg goed”, vertelt Patrick aan ons. Het restaurant draait al een maand en de reserveringen stromen binnen. De nieuwe zaak heeft een ander concept dan restaurant Bird. Het is de bedoeling dat je bij Silom Thai Brasserie lang kunt blijven zitten. “Wat we nu hebben neergezet is veel relaxter”, begint Patrick, “de eerste locatie was vooral een in en uitloop restaurant.”
Het interieur van de nieuwe zaak is een mix van authentiek Thais en modern. Het tweetal heeft alle spullen uit Thailand laten over komen.

KROKODIL EN SPRINKHAAN
De nieuwe locatie neemt de vertrouwde kaart mee, maar heeft ook een nieuwe menukaart opgezet. “De nieuwe kaart staat vol met avontuurlijke gerechten”, laat Patrick ons weten. Bij Bird zijn de gerechten traditioneel, zoals de rode curry en de pad thai. Je kunt deze klassiekers nog steeds krijgen bij Silom Thai Brasserie, maar nu kun je ook je tanden zetten in een krokodil of een sprinkhaan. Deze gerechten worden door de gasten veel besteld. “Het is ook gewoon zo lekker”, vertelt Patrick overtuigend.

De nieuwe kaart is uitgebreid met veel streetfood en gerechten uit het noordoosten van Thailand, de Isaan. “Ik kom zelf vaak in Thailand en daar is het heel normaal om krokodil of sprinkhaan te eten”, begint Patrick. Hij vond het erg leuk om deze gerechten hier aan de mensen te laten proeven. “We hebben veel gerechten die andere restaurants niet op de kaart hebben staan.” Ook werken de koks veel met gegrild varkensvlees. Zo hebben ze de som tam, een papayasalade, met gegrild varkensvlees. Het vlees lijkt een beetje op saté en zit ook op een stokje.

SPECIALITEIT
Een echte specialiteit van de nieuwe locatie is de massaman curry met lamsschenkel. Een massaman curry is een milde curry met aardappel en noten. “Het vlees is zo mals dat het van het bot afvalt.” Het gerecht is een groot succes onder de gasten.

Het tweetal is nog aan het besluiten of ze meer de kant op gaan van de lunch of de late night diner. Het restaurant is nu elke dag geopend van 14:00 tot 23:00.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Anna Smitsman
Content: Anna Smitsman
Bron: debuik.nl