EERSTE A330NEO VOOR AIRASIA X OFFICIEEL ONTHULD OP PARIS AIR SHOW

0
154

~FLINK IN DE BUS BLAZEN~

(Véél geld uitgeven)


PARIJS:- Airbus heeft op de Paris Air Show de eerste A330neo van AirAsia X officieel onthuld. Het widebodytoestel vloog vorige week al voor het eerst en wordt binnen enkele weken afgeleverd aan de officiële eigenaar, leasemaatschappij Avolon. Die brengt het toestel vervolgens onder bij AirAsia X Thailand.

De A330-900 biedt bij AirAsia X plaats aan 377 passagiers in een tweeklassenconfiguatie. Daarvan kunnen er twaalf plaatsnemen in Business Class en 365 in Economy Class. In die cabine staan de stoelen opgesteld in een 3-3-3 configuratie.

De A330neo heeft het vliegbereik om vanuit Zuidoost-Azië rechtstreeks naar Europa te vliegen. Ten opzichte van de even grote A330-300, waarvan AirAsia X er al 36 in de vloot heeft, biedt de A330neo niet alleen een groter vliegbereik maar ook een lager brandstofverbruik.

Het is niet voor niets dat Airbus juist de eerste A330neo van AirAsia X met veel bombarie presenteert op de Paris Air Show. Met 66 bestelde exemplaren is de budgetmaatschappij de grootste klant voor de nieuwste versie van de succesvolle A330-serie. Daarnaast leaset AirAsia X er twee van Avolon, waaronder het toestel dat nog tot en met woensdag in Parijs staat.

De presentatie van het toestel werd bijgewoond door onder andere bestuursvoorzitter Tan Sri Rafidah Aziz van AirAsia X Malaysia, CEO Nadda Buranasiri van AirAsia X Group en Christian Scherer, Chief Commercial Officer van Airbus.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Airbus
Content: Niek Vernooij
Bron: luchtvaartnieuws.nl