EEN VREEMDE KOEKENBAKKER HEEFT WAT NIEUWS

0
314

~EEN POEPJE LATEN RUIKEN~

(iets doen dat hen zal verbluffen)


BANGKOK:- Collega Olleke berichtte u een paar dagen geleden over een vreemde koekenbakker die brood bakte in de vorm van lijken. Dat vond hij een beetje ziek, en ik sluit me daar graag bij aan. Thais niet. Die smullen er van. Ook van deze vreemde gerechten:

Een bekende Thaise dessert winkel bracht een nieuwe lijn desserts uit die er uit zagen als honden foetussen. Ze zagen er walgelijk echt uit. Alsof ze zo uit de baarmoeder getrokken waren. Dat ging viraal in de rondte, niet alleen in Thailand, maar wereldwijd. De Wilaiwan Dessert Shop dacht: kom, we moeten weer eens wat nieuws verzinnen.

Hun nieuwste creatie is eetbare stront. Ze koken pudding met kokosmelk en vruchtensiroop en maken daar een broodje poep van. Maar dan zonder broodje. (Kunt u extra bij bestellen.)

Wilaiwan Mee-Nguen, 30, is de eigenaresse van de winkel. Ze heeft haar klantjes online – er is geen echte winkel, ze verkoopt vanuit huis via Facebook – gevraagd om het rustig aan te doen, omdat ze al 56 bestellingen voor bruine pudding gekregen had. Ze was de dag na introductie al door haar inventaris heen! “Rustig aan, beste klanten. Ik had nooit gedacht dat ik dit kon verkopen. Ik heb er maar één vorm voor,” postte ze.

De puddingen komen in een variëteit van kleuren, maar allemaal … natuurlijk. Bruin, bruingroen, gelig, donkerbruin. Dat soort kleuren. Als u de moed kunt opbrengen op te proeven, of als u een flauwe grap wilt uithalen:  deze merkwaardige puddingen kosten Bt 25 per stuk, plus bezorgkosten. Dus voor de prijs hoeft u het niet te laten. B. Botje is nogal conservatief wat culinaire kunst betreft, dus voor mij hoeft het niet.

Bangkok Coconuts

g