EEN KOM VOL NOEDELS VOOR SLECHTS 5 BAHT ZORGT IN CHIANG MAI VEEL VROLIJKHEID

0
510

EEN KOM VOL NOEDELS VOOR SLECHTS 5 BAHT ZORGT IN CHIANG MAI VEEL VROLIJKHEID

~ZO KOMT JAN SPLINTER DOOR DE WINTER~

(Zo leer je in moeilijke tijden enige Bahtjes te besparen)


CHIANG MAI:- Onze correspondent ter plaatse wist mij te vertellen dat er een nieuwe noedelkraam in Chiang Mai was neergestreken die een voedzame maaltijd voor slechts 5 baht aanbood.

Hij vertelde dat hij, de correspondent dus, de economische tijden aan het testen was, omdat de prijs van straatvoedsel in het noorden gemiddeld van 40 baht naar 50 baht is gestegen.

Zelfs de prijs van kleefrijst ging door het dak en veroorzaakte ontberingen voor de mensen.

Het noedelstalletje van de 46-jarige Ketkanda Wansuan speelt handig in op deze trend. Ze ging het internet op om bekend te maken dat studenten en schoolkinderen een maaltijd konden krijgen voor slechts 5 baht.

Ze zei dat ze eerder op de markt had verkocht, maar dat stalletje liep voor geen meter, wat resulteerde in een verhuizing naar een nieuwe locatie.

De eerste werkdag van haar en haar man op zaterdag was niets bijzonders. Maar terwijl het nieuws zich op de tweede dag verspreidde, werd het paar overspoeld met eetgrage klanten.

Sommige mensen bestelden zelfs tegelijkertijd 10 kommen.

De winkel bevindt zich in het binnenkomende gedeelte van de Fang naar Chiang Mai Road in Mae Rim, in de buurt van de Rajabhat-universiteit.

Onze correspondent schreef niet of het aanbod van beperkte duur is, hoewel het momenteel alleen beschikbaar lijkt te zijn voor studenten en schoolkinderen.

Ze zeiden dat het verhaal veel gelach veroorzaakte op de sociale media van Chiang Mai.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Daily News