EEN HALVE TON KNOFLOOK DUIKT OP MYSTERIEUZE MANIER BIJ DE GRENS VAN THAILAND EN LAOS OP!

0
429

~EET KNOFLOOK EN PIMPERNEL, DAN STERF JE NIET ZO SNEL~

(Oud spreekwoord uit de tijd van de pest. Knoflook en pimpernel (kruid) werden als ontstekkingsremmers gebruikt)

MUKDAHAN:- De Thaise marinebeambten in de noordoostelijke provincie Mukdahan ontdekten gistermorgen bijna een halve ton knoflook aan de waterkant bij de Kong-rivier. Men vermoedt dat de knoflook illegaal uit Laos is gesmokkeld

De admiraal van de marine, khun Pisit Thongdeelert vertelde tegen verslaggevers dat hij zijn functionarissen opdracht gaf om in het gebied te patrouilleren nadat hij een anoniemetip had gekregen dat iemand een hele partij knoflook het land in willen smokkelen zonder daarvoor invoerbelasting te betalen. Saillant detail is dat Thailand een belastingtarief voor de invoer van knoflook kent van 60%, het is dus de moeite waard om een kansje te wagen.

Maar in plaats van smokkelaars aan te treffen met een vrachtwagen vol knoflook, ontdekte de patrouille 21 zakken knoflook met een totaal gewicht maar liefst 420 kilogram, gewoon op de grond achtergelaten zonder eigenaren in enig zicht, zo meldde de reporter van SanookNews.

De waarde van de knoflook, welke in de buurt van de 20.000 Baht loopt is naar het douanekantoor gestuurd als bewijs.

Geloof het of niet, dit is niet de eerste keer dat ambtenaren deze gedumpte en schijnbaar gesmokkelde knoflook hebben gevonden, uw nieuwsbeer heeft al vaker nieuws over deze geurende akkefietjes geschreven.

Op de ochtend van 1 mei nam dezelfde marinebemanning van Mukdahan 1700 kilo knoflook ter waarde van 200.000 baht in beslag. Dit gebeurde tijdens een nachtelijk actie, toen de mannen met zakken knoflook op de nek probeerde de grens te passeren, op het moment dat de autoriteiten in zicht kwamen, gooide ze de zakken knoflook op de grond en smeerde hem in de nachtelijke duisternis. Bij het verdere onderzoek stuitte de grenspolitie op een pick-up truck waarin ook nog een hele lading knoflook opgeslagen lag.

En zo gaat het um … mysterie van de verdwenen knoflook verder en verder +5555

Informatie en bron:
Illustraties:SanookNews
Content: Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: ThaiRath