Home Algemeen EEN ENORM SCHILDERIJ WEERGEEFT DE REDDINGSMISSIE VAN “WILDE ZWIJNTJES” IN CHIANG RAI

EEN ENORM SCHILDERIJ WEERGEEFT DE REDDINGSMISSIE VAN “WILDE ZWIJNTJES” IN CHIANG RAI

0
EEN ENORM SCHILDERIJ WEERGEEFT DE REDDINGSMISSIE VAN “WILDE ZWIJNTJES” IN CHIANG RAI

~DE LAATSTE LOODJES WEGEN HET ZWAARST~

(Het afwerken is vaak het lastigst)


CHIANG RAI: ​​Kunstenaars uit de noordelijke regio hebben de kwasten bij elkaar in het potje gedoopt om een enorm schilderij in het Art Bridge Chiang Rai (ABCR) in het centrum van de stad te schilderen, dit schilderij is gemaakt ter nagedachtenis aan de redding van de 12 “Wild Boars” en hun voetbaltrainer.

Kunstenaar en ABCR-president Suwit Jaipom onthulde vandaag het immense doek, dat 3 bij 13 meter meet en in sepia-kleuren is geschilderd.

Het doek heeft de naam meegekregen van “HELDEN” en moet een eerbetoon voorstellen aan iedereen die heeft bijgedragen aan de geweldige prestatie door de 13 voetballers veilig uit de overstroomde Tham Luang-grot in het Mae Sai-district van Chiang Rai te bevrijden.

De schilders uit Chiang Rai, Chiang Mai, Phayao en Lampang hebben er een kleine week overgedaan om dit kunstwerk zo fraai uit te beelden en hangt nu in het kunstcentrum in Tambon Ban Du.

Het schilderij toont de 13 voetballers, samen met Thaise en buitenlandse reddingsmedewerkers die deelnamen aan de operatie, waaronder de voormalige marineduiker Saman Gunanand die stierf tijdens deze missie, als achtergrond dient de bergketen Tham Luang in het Khun Nam Nang Non Forest Park, dat er vanaf uitziet als een liggende vrouw .

Suwit zei dat 99% van het kunstwerk was voltooid, nu moeten alleen laatste kleine details ingeschilderd worden.

Het gigantische doek zal worden tentoongesteld in de ABCR en later worden overgebracht naar een nieuw paviljoen dat nu in aanbouw is in het bospark. Het gehele schilderij zal naar verwachting over vier maanden worden voltooid, zei hij.

Informatie en bron:
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post