EEN BUITENLANDSE REDDER VAN DE REDDING VAN DE THAISE VOETBALLERTJES THAM LUANG GROT NU ZELF IN THAILAND GERED

0
232

~QUID PRO QUO~

(Voor wat hoort wat)


NAKHON SI THAMMARAT:- Een buitenlandse duiker, die vorige maand 12 voetbaljongens en hun coach uit de overstroomde Tham Luang-grot had gered, werd vanmorgen met zijn vriend gisteren zelf gered nadat een sterke overstroming zijn pick-up truck een kanaal insleurde.

De twee grotduikers, de 50 jaar oude Mr. Klaus uit Denemarken, die een van de grotduikers was die het gevangen voetbalteam van Wild Boars vorige maand had gered, en de 35 jaar oude Mr. Kim, uit Singapore, werden
vanmorgen in hun benarde situatie op het dak van hun ondergedompelde pick-up truck door lokale dorpsbewoners gezien, die snel hulp inriepen en met zich met twee boten naar de mannen haastten.

Later zouden er soldaten uit de aangrenzende provincie Krabi arriveren en deze reddingsactie tot een goed einde hebben gebracht.

De 2 grotduikers vertelden hun redders dat ze waren gaan duiken in de grotten van Hong in het district Thung Yai en op weg naar Phuket waren gegaan, ze gebruikten daarvoor hun navigatiesysteem GPS (Global Positioning System).

De GPS leidde hen via een dorpsweg, toen ze het Sing Poon-kanaal passeerden, wat de grens tussen de provincies markeert, werden ze plots verrast door deze enorme overstroming. Ze besloten echter om door het water te blijven rijden, maar kwamen na een tijdje in zeer sterke stroming terecht die de pick-up in het kanaal sleurde.

Ze voegden eraan toe dat ze het geluk hadden gehad dat hun pick-up truck tegen een grote palmboom naast het kanaal terecht kwam, anders zouden ze verder het kanaal zijn ingesleurd.

Veel dorpelingen hielpen eerst de 2 buitenlanders in veiligheid te brengen en vervolgens al hun dure duikuitrusting. Nadat hulpverleners en soldaten ter plekke verschenen, konden ze ook de auto uit het kanaal trekken.

De hele reddingsoperatie duurde een uur en de 2 buitenlandse duikers bedankten iedereen voor hun vriendelijkheid.

Informatie en bron:
Illustraties: SanookNews
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: SanookNews