EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN VAN DE WAT RONG KHUN, DE WITTE TEMPEL IN CHIANG RAI

6
1673

~ER BLIJFT GEEN OUD WIJF ACHTER HET SPINNEWIEL~

(Iedereen gaat kijken)


CHIANG RAI:- De witte tempel is ongetwijfeld Chiang Rai’s meest bekende toeristische attractie. De tempel is ontworpen door Chalermchai Kositpipat in 1997, en sindsdien is er steeds aan verder gewerkt. Naar verwachting zal de bouw van pas rond 2070 volledig zijn afgerond. Het complex zal dan uit negen gebouwen bestaan, waarbij ieder gebouw een eigen betekenis heeft.

Wat Rong Khun geeft als volledig wit bouwwerk de reinheid van Boeddha weer. Met spiegeltjes mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha gesymboliseerd.

Bij een bezoek aan de tempel moet je zeker letten op de duizenden details van de versieringen. Dit werk heeft vele jaren in beslag genomen. Het dwingt respect af voor degenen die dit hebben gemaakt.

Met de volgende foto’s toon ik niet de verschillende onderdelen van het complex, daar zijn tenslotte al miljoenen platen van gemaakt, maar probeer te laten zien dat er achter deze pracht en praal gewone mensen schuilgaan, die hier alle dagen hard werken.

Informatie en bron:
Foto’s: Patchaneeboon Charoenpiew.
Auteur: Lode Engelen
Bron: Thailandtref.com

6 REACTIES

  1. Ben hèèl benieuwd om te weten wat de materialisatie van deze zondermeer unieke zèèr imposante Witte Tempel is. Ik mag hopen dat dit uitsluitend uit zèèr duurzame materialen wordt uitgevoerd, waar de natuurelementen geen vat op krijgen, zodat het daadwerkelijk tot in lengte der rijden een maagdelijke Witte Tempel blijft. Ben hèèl benieuwd naar het hopelijk positieve antwoord hierop!

Comments are closed.