Home Algemeen EEN AVOND HEERLIJK GENOTEN VAN EEN LEKKERE BOUILLON FONDUE MET FIJNE LIEVE MENSEN OM JE HEEN

EEN AVOND HEERLIJK GENOTEN VAN EEN LEKKERE BOUILLON FONDUE MET FIJNE LIEVE MENSEN OM JE HEEN

13

~HET ZONNETJE IN HUIS~

(Iemand die zorgt voor een goede, opgeruimde sfeer)


JOMTIEN, Kijk dat is nog eens een rijkelui’s wens, op kerstavond omringt zijn door een stel fijne lieve mensen.
Nu zult u misschien wel denken, daar heb je die beer weer, maar toch is er door mij géén woord teveel van geschreven.

Ik hoef mijn afkomst niet te verloochen, mijn ouders van eenvoudige komaf hadden het niet breed en een kerstdiner bestond altijd al jaren gewoontegetrouw uit spruitjes, rollade en gekookte piepertjes.
Ik zou het niet eens traditie willen noemen, het gebeurde gewoon op de automatische piloot van mijn Ma (met een hoofdletter). Het smaakte altijd lekker ouderwets, zonder liflafjes of wat ook. Mijn vader zei dan ook altijd, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

U begrijpt misschien al waar ik naar toe wil…………juist gezelligheid, dat ontbrak er namelijk nog wel eens aan, een kerstmuziekje of een kerststukje op tafel, dat was gewoon niet aan de orde.
Ik zat nog maar net op de hotelschool, was het eten met mes en vork net gewend geraakt en zette in mijn enthousiasme een brandende kaars op tafel, mijn vader aanschouwde het romantische tafereel en stiefelde gelijk naar zijn eigen fauteuil om daar zijn eigen prakkie op te eten, aan die onzin deed mijn vader absoluut niet mee, overigens tot grote ergernis van mijn moeder die haar mond hield, dit om de lieve vrede met juist de kerstdagen toch vooral te bewaren.

Het is absoluut geen klaagzang, verre van dat, ik ben zoals ze plegen te noemen ……..een verwend nest !!
Ben verder eigelijk nooit iets te kort gekomen, enkel die betekenis van dat speciale woordje………….gezelligheid.

En juist dat, misschien voor U simpele woordje, mocht ik eergisteren op een voor mij unieke wijze ervaren tijdens ‘Christmas Eve’ in Tuliphouse, ik mocht de kerstdis delen met Jose Adan, haar man Leon van Beers, Wim Fokkema, Ben Phillipse, Dirk Bley, Mart van der Linden, Ronald Bley en Frank Kalter.
Wij hebben heerlijk mogen genieten van de bouillon fondue welke door Tik en Mathieu met liefde was bereid, ik eet dan wel géén vlees maar de warmte en de gezelligheid omsloten mij als een warme Thaise deken!!

Lieve Tik en Mathieu …….BEDANKT !!

Oh ja, misschien dat u zich afvraagt waar het gezegde betrekking opheeft, dat zal ik u vertellen, mijn vriendinnetje Mariette en Berry, ik miste hen !

Olleke Bolleke
Ps. Ook namens mijn kereltje Frank

 

13 REACTIES

Comments are closed.