DURE DIEF GEPAKT IN BANGKOK

0
663

~ALS EEN DIEF IN DE NACHT~

(Ongemerkt, onverwacht)


BANGKOK:- Een man wordt er van beschuldigd honderden flessen hele dure drank gestolen te hebben, met een waarde van vele duizenden baht. Hij is woensdag gearresteerd wegens winkeldiefstal in een dure mall.

Chaiyasit Laotaew werd woensdagavond aangehouden in Siam Paragorn terwijl hij de drankafdeling probeerde te verlossen van een paar flessen, zei de politie. Hij gaf de voorkeur aan de echt dure merken, zoals Hennessy Paradis en Ballantine 30 Year. Die drankjes kosten Bt 115.000. Per fles, niet per krat.

Volgens de politie stal Chaiyasit vaker van dat soort exclusieve drankjes. In mei ging hij er vandoor met een fles van Bt 60.000 in CentralWorld, en met een fles van 100.000 in EMQuartier.

Bij dure drank horen dure horloges, dacht Chaiyasit. Hij stal een Frank Muller horloge van een miljoen baht in Siam Paragorn, en verkocht die aan een buitenlander voor Bt. 50.000.

Chaiyasit bekende dat hij regelmatig winkeldiefstallen pleegde. Hij wachtte tot het personeel bezig was met andere klanten voor hij de dure flessen pikte en er vandoor ging. Hij verkocht de buit online en in lokale winkels. Voorlopig zal hij het met water en brood moeten doen, want hij zit vast met een aanklacht wegens gekwalificeerde diefstal.

Bron: Khaosod