DUIZENDEN VRIJWILLIGERS HELPEN VANDAAG MEE AAN DE “GROTE SCHOONMAAK” BIJ THAM LUANG IN CHIANG RAI

0
281

~VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK~

(Als een karwei samen wordt opgepakt is het snel en gemakkelijk gedaan)


CHIANG RAI:- Vandaag zijn er ongeveer 4.000 vrijwilligers bijeengekomen om deel te nemen aan de “Grote schoonmaak” die door Zijne Majesteit de Koning in de omgeving van de Tham Luang in de provincie Chiang Rai was geïnitieerd om de natuurlijke schoonheid te herstellen.

Het schoonmaakwerk om het landschap van Tham Luang en het gebied rond het Tham Luang grot in het National Park te herstellen begon vanmorgen om 9.00 uur, onder de bezielende leiding van AM Suphichai Sunthornbura, de adjunct-secretaris-generaal van het Koninklijk paleis.

De vrijwilligers waren degenen die zich hadden geregistreerd onder het programma “We doen goede dingen met ons hart”, geïnitieerd door koning Rama X.

Naast het schoonmaken en verbeteren van het landschap voor en in de Tham Luang-grot, hielpen de vrijwilligers ook bij het herstel van de natuurlijke omgeving bij Pha Mee en Kiew Khor Nang, waar reddingswerkers dijken hadden gebouwd om water van de grot af te leiden.

De dijken werden verwijderd om het hetzelfde natuurlijke ecosysteem te herstellen.

De vrijwilligers hebben ook het landschap van de grot Tham Sai Thong gerestaureerd en verbeterd, waar verschillende gaten waren gegraven om water af te voeren.

Ze hebben ook drie tempels schoongemaakt waar reddingsmedewerkers verbleven tijdens de reddingsoperatie.
De restauratie van het natuurlijke landschap zal naar verwachting twee dagen in beslag nemen.

Komende maandag om 09:09 uur houdt de nieuwe gouverneur van Chiang Rai, Khun Prajon Pratsakul een religieuze rite van verdienste ter nagedachtenis aan de voormalige marineduiker Saman Kunan, die stierf tijdens de reddingsoperatie, en om offers te brengen aan heilige geesten in het nationale park.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation