DUITSE GELDWOEKERAAR WAS GEVLOGEN VOORDAT DE POLITIE VAN NONG KHAI ZIJN HUIS BINNENDRONG!

3
589

~HIJ HAD AAN ZIJN STUTTEN GETROKKEN~

(Amsterdams voor snel vertrekken)


NONG KHAI:- De politie van de provincie Nong khai was in volle verwachting over wat zij zouden aantreffen bij hun geplande huisinval bij een Duitse ‘Loanshark’ , echter hun missie liep op een regelrechte teleurstelling uit, de Duitser was het land al uit gevlucht.

Toen de politie vanmorgen in samenspraak met het leger het huis van de 55-jarige Wolfdieter Werner Mueller in de provincie Nong Khai binnenstormde, bleek het huis nagenoeg leeg.
De 55-jarige Duitser hielp de plaatselijke bevolking met leningen waarvoor hij exorbitante rentevergoedingen vroeg.

Nadat zij in alle hoeken en gaten hadden gekeken, kwamen zij tot de conclusie dat de man gevlucht was, later zou blijken dat hij een paar uur voordien het vliegtuig van De internationale vlieghaven Udon Thani naar Phuket had genomen.
De politie verklaarde niet te weten of Mueller was getipt over de geplande inval.

In het huis trof de politie alleen zijn vriendin aan, de 40-jarige Hatairat Silasit. De politie zei dat ze coöperatief was geweest toen ze het huis middels een huiszoekingsbevel wilden bezoeken. Ook vond de politie een groot aantal documenten van leningen, zijn boekhouding alsmede computerbestanden, waaruit bleek dat Mueller een bijzonder groot aantal clientèle had.9f3f8f04-427a-451d-91a6-bf6b1106b45d-27539-00000f26534b082c_tmp

Klanten van hem hadden geklaagd bij de politie inzake zijn hoge rentes, wanneer men bij hem 10.000 baht leende, zou hij zonder schroom 20.000 Bath rente vragen en ingeval de leners de lening niet terug (konden) betalen, dan waren de bedreigingen niet van de lucht, zo liet politie kolonel Pallop Suriyakul uit Na Ayutthaya weten.

“Mueller verstrekte leningen, variërend van een paar duizend baht tot 20.000 baht”

Volgens Hatairat, ging Mueller op bezoek bij een vriend in Phuket en zou zondag terugkeren. De vriendin, die twee jaar een verhouding met hem heeft, vertelde niets te weten van zijn werkzaamheden en wilde daarbij ook niet betrokken worden.

Wat dit laatste betreft, heeft de politie zelf nog wel kanttekeningen en is het niet uitgesloten dat zij belast zou worden wegens medeplichtigheid aan criminele activiteiten,

Pallop zei de politie al het papierwerk in orde had gemaakt om Mueller te kunnen arresteren, hij zou belast worden inzake drie overtredingen:
1. Illegaal werken.
2. Het uitgeven van leningen
3. Zich bezig houden met woekeren.

Overigens is het zo, dat geld lenen aan Thais een verboden activiteit is, dat is een gegeven wat velen medelanders niet weten.

Bron: Khaosod

3 REACTIES

  1. Nog steeds minder (percentueel gezien) dan het verschik tussen thai en farang prijs 🙂 En we hebben allemaal de ervaring hoe een Thai terug betaalt. 🙂 Vandaag niet, Morgen nietm nooit niet ! Hij moest wel anders kon hij zijn kosten niet dekken LOL

Comments are closed.