DUITSE EXPAT OPGEPAKT VOOR “OVERSTAY” VAN 9 JAAR DAARNAAST NOG EENS 55 BUITENLANDERS OPGEPAKT

0
233

~IEDEREEN HEEFT VETTE EN MAGERE JAREN~

(Voor- en tegenspoed)


THAILAND:- Tijdens een wekelijks optreden van de Toeristenpolitie is er gisteren een Duitse man opgepakt voor het feit dat hij een “overstay” van negen jaar, ook werden er 55 andere buitenlanders gearresteerd die allen illegaal in het koninkrijk verbleven.

Het plaatsvervangend hoofd van de de toeristenpolitie, generaal Surachet Hakpal maakte deze vangst afgelopen nacht tijdens een persconferentie om 02:00 uur bekend. Hij vertelde dat er door andere teams van de Toeristenpolitie op 74 anders plaatsen in het land gecontroleerd was, ook hotels, scholen en taalinstituten zouden daarbij niet vergeten zijn.

Hij zei dat bij de gezamenlijke operatie 56 farangs waren gearresteerd, 11 mensen omdat ze hun visum hadden overschreden, 41 personen omdat ze op onrechtmatige wijze het koninkrijk waren binnengekomen en vier anderen op andere aanklachten.

Bij de langblijvende buitenlanders, was een Duitse expat waarvan het visum negen jaar verlopen voor Thailand, zo voegde Surachet eraan toe.

Surachet zei dat de operatie er gericht was op het controleren van Engelstalige scholen omdat veel buitenlanders, die niet legaal in het koninkrijk wonen, zich graag als Engelse leraren voordoen.

Generaal Surachet voegde eraan toe dat hij tot nu toe 31 operaties heeft uitgevoerd en 3,947 locaties heeft opgezocht en daarbij 1724 buitenlanders had gearresteerd.

Informatie en bron:
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation