DUITSE EIGENAAR VAN GUESTHOUSE OP KOH SAMUI NA BETALING VAN 800.000 BAHT ZWAAR IN DE PROBLEMEN

0
874

~ER IS STRONT AAN DE KNIKKER~

(Er is een probleem)


KOH SAMUI:- Op dit eiland is tumult ontstaan nadat overheid eerder deze week een aantal kleine hotels heeft gecontroleerd en waarvan gebleken was dat men niet over de juiste papieren beschikte, met als resultaat dat men de deuren van het guesthouse cq boetiek-hotel moet sluiten.

Een Duitse man vertelde gisteren aan onderzoekers dat hij een bedrag van 800.850 baht Thais had betaald nadat ze hadden gedreigd zijn luxe villa te sluiten terwijl deze nog in aanbouw was.

De 47-jarige Ulrich Schmidt, vertelde dat hij werd bezocht toen zijn Best World Vision Villas-project in aanbouw was en het geld betaalde in de veronderstelling dat het hem in staat zou stellen zijn bedrijf te runnen.

Vervolgens verhuurde hij zijn luxe kamers aan gasten.

Maar de vereniging van hoteliers op het vakantie-eiland meldde aan de Thaise autoriteiten dat de Duitse eigenaar van het luxe optrekje geen vergunning had en eiste dat de autoriteiten de wet zouden volgen, zodat herr Ulrich in Scheisse zit.

Eerder deze week kwamen de autoriteiten uit regio 4, waaronder politie en soldaten, gingen naar het landgoed op de heuvel Chaweng Noi in Bo Phut. De Duitse eigenaar kon geen licentie, bouwvergunning of gastregistratieboeken laten zien en is dus het bokkie.

Hij is beschuldigd van het niet hebben van een vergunning om een ​​hotel te exploiteren, illegale werkpraktijken en het niet melden van buitenlandse gasten binnen 24 uur.

Het is hem geadviseerd om een formele klacht in te dienen met bewijs van overdracht van de vermeende 800,850 betaling.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: CH7
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: CH7