Home Featured DUIKER THAM LUANG GROT KRIJGT HULP VAN DE THAISE POLITIE

DUIKER THAM LUANG GROT KRIJGT HULP VAN DE THAISE POLITIE

0
DUIKER THAM LUANG GROT KRIJGT HULP VAN DE THAISE POLITIE

~VOL OP HET ORGEL GAAN~

(Ale mogelijke moeite doen)


NAKHORN SRI THAMMARAT:- Een groot politiedetachement is ingezet om een buitenlandse duikinstructeur die hielp bij de reddingsactie in de Tham Luang grot te helpen bij diefstal.

De man is een Deen. Hij woont in Nakhorn Sri Thammarat waar hij een duikbedrijfje heeft. Tijdens een duik gisteren was ingebroken in zijn pick-up truck. Er zijn Bt. 50.000 geld en aan goederen zijn gestolen.  De politie ziet dit als een blamage voor Thailand, en trekt het hele register open om daar wat aan te doen.

De Deen hielp mee met de reddingsactie in de Tham Luang grot, waar het Thaise volk, en overduidelijk de Thaise politie, hem dankbaar voor is.

Na zijn avontuur in de grot was het avontuurlijke leven voor hem nog niet afgelopen. Thai Rath bericht dat Claus Rasmussen ternauwernood het leven wist te redden in augustus toen zijn pick-up truck door overstromingen van de weg werd gespoeld.

Claus, 45, had zijn pick-up geparkeerd bij Ban Talay Song Hong baai, om met 3 toeristen te gaan duiken.Een van die toeristen was een Nederlander. De twee anderen waren een Rus en een Maleisiër.

Toen ze in de namiddag terug kwamen bij de pick-up was die geopend, en de kostbaarheden waren verdwenen. Dat was Bt. 600 van Claus zelf, Bt 5.000 van zijn bedrijf en Bt. 30.000 van de Nederlander.

De politie neemt de zaak zeer hoog op, en zette direct een groot detachement in om deze zaak op te lossen. Pol. kol. Preecha Panyalert zegt dat deze diefstal de reputatie van Thailand grote schade doet.

Het gebied waar de diefstal plaats heeft gevonden werd direct door de politie afgezet en doorzocht. De auto was geopend met de sleutel die Claus op de auto verstopt had (“in de bloempot bij de voordeur”). Het is waarschijnlijk dat iemand dat heeft gezien, en gewacht heeft tot de groep onder water zat om zijn slag te slaan.

Vautje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron:
Illustraties: Thairath
Content: B. Botje in Zuid Thailand
Bron: Thai Rath