Home Featured DUIKBOOT GEZIEN BIJ PHUKET

DUIKBOOT GEZIEN BIJ PHUKET

0
DUIKBOOT GEZIEN BIJ PHUKET

~STILLE WATERS HEBBEN DIEPE GRONDEN~

(Mensen die zwijgen hebben vaak goede diepere gedachtes)


PHUKET:- Een onderzeeboot dook op vlak bij het strand bij Phuket. Toeristen kregen een prima gelegenheid een filmpje te schieten met hun telefoons. “Nee, die is niet van ons,” meldde de Koninklijke Thaise Marine. “Want die van ons staan nog op stapel in China.”

Fotoshop image: Pongdanai

Officieel is niet bekend gemaakt van wie die duikboot is. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een Amerikaanse boot die deelneemt aan de gemeenschappelijke Amerikaans-Thaise marine oefening die nu gehouden wordt in de Andaman Zee.

Regeringswoordvoerder generaal Koncheep Tantravanich zei dat dit niet een voorproefje was van de toekomstige Thaise onderzeeboten. Dat contract werd vorig jaar getekend ter waarde van 36 miljard baht. Die boten moeten nog geleverd worden. “Ik kan bevestigen dat het niet een schip van ons is. Die zijn er nog niet,” zei hij.

Facebooker Big Grian plaatste het eerste filmpje, met de beschrijving dat de opname ergens bij Phuket was gemaakt. “Zoiets zie je niet iedere dag. Misschien is het een van de bestelde onderzeeboten die getest wordt,” is te horen.

Kongcheep zei dat hij zou onderzoeken onder welke vlag die duikboot vaart. Hij zei ook dat het niet mogelijk was voor een onderzeeboot om in Thaise wateren te varen zonder toestemming van de marine. Op de vraag of de boot misschien Amerikaans is was de generaal ietwat laconiek: “Ja, echt?” En beloofde het tot op de bodem uit te zoeken.

De boot lijkt een schip van de Los Angeles klasse te zijn. De Amerikaanse marine had al bekend gemaakt dat zo’n schip zou deelnemen aan de oefening met de geleide wapen kruiser USS Halsey en een Boeing P-8 Poseidon vliegtuig. De Thais zetten de HTMS Chakri Naruebet in, een korvet, twee fregatten en een helikopter.

De oefening heet ‘Guardian Sea’ en loopt van woensdag tot zondag.

Informatie en bron:
Illustraties: Khaosod
Content: B. Botje
Bron: Khaosod