DRONKEN THAISE AUTOMOBILIST KAN MOGELIJK DE DOODSTRAF KRIJGEN

0
348

~HET KWAAD STRAFT ZICHZELF~

(Wie kwaad doet, kwaad ontmoet)


BANGKOK:-  Een belangrijke zakenman uit Bangkok kan wel eens de doodstraf krijgen, nadat hij aangeklaagd is wegens moord omdat hij met z’n bezopen kop een belangrijke politieofficier en zijn vrouw doodreed.

Een politiegeneraal waarschuwde het publiek dat meer dronken automobilisten op dit soort aanklachten kunnen rekenen. Als het slachtoffer niet overlijd wordt de aanklacht poging to moord.

Pol kol. Jatuporn Ngamsuwitchakun overleed in zijn auto. Zijn vrouw Nutchanat, 44, overleed in het ziekenhuis. Hun dochter Piyapha, 16 ligt zwaar gewond in het ziekenhuis.

De familie raakte betrokken bij een botsing met een Mercedes 250 E die door Somchai Werotphiphat, 57, bestuurd wordt. Behalve ladderzat was hij ook belangrijk in de autoonderdelen industrie.

Hij had die middag golf gespeeld, en een aantal flessen bier geledigd in het clubhuis voor hij met z’n dronken harses in zijn auto stapte rond 23.00 uur. Hij zei dat hij zo zat was dat hij niets meer wist tot hij opeens door airbags omhult was.

Hij werd verhoord door pol. gen. Wirachai Songmetta op Saladaeng politiebureau. Die zegt dat dit niet simpel dronken en roekeloos weggedrag is. Volgens de generaal valt dit onder art. 288 en kan de verdachte aangeklaagd worden wegens moord met voorbedachte rade.

Daar staat vanaf 15 jaar tot de doodstraf op. Of Somchai dat gaat krijgen hangt van de rechter af.

Gen. Wirachai zegt dat de Thaise politie in het gehele land dronken automobilisten die dodelijke ongelukken veroorzaken gaan aanklagen wegens moord. Of, als er geen dodelijk slachtoffers vallen, poging tot moord.

Misschien dat dat de zatladders achter het stuur vandaan haalt.

Foutje gezien? Mail mij, ik zal u dankbaar zijn.
Informatie en bron
Illustraties: DailyNews
Content: B. Botje in Bangkok
Bron: Daily News