DRIE VIETNAMESE ZAKKENROLSTERS IN PATTAYA GEARRESTEERD

0
407

~IN VERZEKERDE BEWARING NEMEN~
(opsluiten (in gevangenis))


PATTAYA : Gisterenavond maakte de politie van Pattaya de arrestatie bekend van drie productieve Vietnamese zakkenrollers.

Het betreft:
1. Mevrouw Nguyen Thi Duyen, 40 jaar, paspoort nr. C1405565
2. Mevrouw Nguyen Thi Thuan, 56 jaar, paspoort nr. B 6346407
3. Mevrouw Chu Thi Chien, 59 jaar, paspoort nr. B4450053

Ze hadden het gemunt op Chinese toeristen en werden gearresteerd voor het bezit hebben van 31.000 baht, $ 220, VND 2.500.000, CNY145. Naast deze sommen geld werden er ook een mobiele telefoon en tweeëntwintig andere gestolen items werden in beslag genomen als bewijsmateriaal.

Alle drie de dames zijn beschuldigd van diefstal alsmede helingimage

Volgens het rapport was op 25 augustus j.l de 56-jarige Chinese mevrouw Zheng Jianping tijdens een wandeling rond Colossium Cabaret Show Pattaya op Thepprasit Road door 3 buitenlandse vrouwen benaderd, welke zich gedroegen als toeristen door nemen van foto’s naast de plek waar ze toevallig stond, waarna in een onbedacht moment de portemonnee van de vrouw gerold werd, direct daarna rende het drietal weg.

De politie onderzocht de CCTV beelden en was in staat om de drie verdacht te identificeren, het bleek dat deze vrouwen gedwongen werden om dergelijke misdaden uit te voeren.

De politie kon hen uiteindelijk in het Town In Town Central Pattaya hotel in kamer 321 arresteren, zij werden meegenomen naar het politiebureau alwaar zij werden geïdentificeerd door het slachtoffer.
Inmiddels zijn deze gauwdieven opgebracht en wacht hen de rechtbank om uiteindelijke gedeporteerd naar hun thuisland te worden.

Met dank aan Olleke Bolleke